Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

IL3

Portada > Comissions i grups territorials > Qualitat > Presentació


Comissions i grups territorials

Comissió de Qualitat i Innovació

Inscriu-te

La Comissió de Qualitat del Col·legi va ser fundada l’any 1995. Des del començament ha funcionat com un fòrum de coneixement per tal de comentar amb la resta de col·legiats casos pràctics, novetats
normatives, canvis en els sistemes de gestió, i problemes i solucions relacionats amb el món de la qualitat.

La Comissió està formada per companys dedicats a tots els àmbits, responsables de qualitat, assessors, auditors de sistemes de gestió, etc., alguns amb molta experiència professional i altres que tot just s’inicien en aquesta gestió.

S’ha informat de totes les novetats que apareixen al seu sector, com ara els canvis en les normes de sistemes de gestió, models d’excel·lència empresarial, Six Sigma, innovació, etc., tant a les reunions internes com a través de la llista de distribució electrònica.

El resultat d’aquest esperit de millora contínua és la inclusió l’any 2012 de les activitats de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) dins del Col·legi, per la qual cosa es va canviar el nom de la Comissió a Qualitat i Innovació (CQI).

La CQI es troba cada primer dilluns laborable del mes a les instal·lacions col·legials, amb una mitjana de 16 companys assistents.

A més a més, la Comissió du a terme altres activitats, com conferències (Tast de Qualitat, fòrum de debats relacionats amb el tema), els premis a la Innovació i altres accions per commemorar el dia mundial de la qualitat.

Visió
Ser un referent del coneixement de la Qualitat i la Innovació pel Col·legi i per la Societat en general, facilitant el seu coneixement i difusió.

Ser un fòrum de debat obert a tot el Col·legi on les experiències flueixin i es transmetin d’uns companys als altres.

Missió

Divulgar la cultura de la Qualitat i la Innovació.

 1. Fer possible que els Enginyers incorporin conceptes de Qualitat i Innovació en la seva professió.
 2. Transmetre la importància del Know How i la necessitat d’innovar contínuament i crear nous productes o serveis.
 3. Fer extensiva la Innovació als Sistemes de Gestió i als Processos
 4. Divulgar l’aplicació de tècniques de Qualitat per la millora continua i de creativitat per a la Innovació
 5. Estudiar i debatre la relació entre la Qualitat i la Innovació amb altres aspectes de la Gestió Empresarial i amb la resta de la Societat.
 6. Sensibilitzar a la Direcció de les empreses sobre la importància del seu estil de gestió directiu i la seva exemplaritat per a tot el personal, per tal de comprometre les persones en els objectius de la organització.
 7. Transmetre la importància que té la Formació en general, i per la Qualitat i la Innovació en particular. Fomentar la capacitació en Qualitat i Innovació, mitjançant la formació contínua.
 8. Establir grups de debat intern per revisar conceptes tradicionals, valorar les noves tendències i fer la deguda prospectiva per augmentar el coneixement de la Comissió.

Per totes les vostres comunicacions teniu a la vostra disposició la Xarxa e-BCN on tots els membres de la comissió hi esteu donats d'alta. XARXA e-BCN.

Objectius

Intensificar les activitats necessàries per divulgar i potenciar la gestió de la Qualitat i la Innovació:

 • Promoure debats sobre temes d’actualitat relacionats amb la Qualitat i la Innovació, a les reunions de la Comissió. Desenvolupar mensualment un “cas” per debatre amb els col·legiats.
 • Organitzar conferències sobre temes relacionats amb la Qualitat i la Innovació, i la seva aplicació pràctica a les empreses.
 • Organitzar conferències d’experts sobre l’aplicació i evolució dels sistemes de gestió basats en les normes ISO 9001, 14001, 22000, 166002, etc.
 • Organitzar cursos i/o facilitar ponents en matèries de Qualitat i Innovació, per iniciativa pròpia o sol·licitats per altres.
 • Prestar un servei d’informació i consulta de dubtes especifica sobre Qualitat i Innovació, als col·legiats que ho demanin. Promoure i facilitar que els membres de la Comissió que tinguin un problema sobre Qualitat o Innovació a la seva empresa vinguin a explicar-lo i a obtenir propostes de solució.
 • Potenciar les xerrades sobre les experiències dels propis companys, en les reunions mensuals.
 • Organitzar el Tast de Qualitat i Innovació.
 • Organitzar el Fòrum de debats relacionats amb la Qualitat i Innovació.
 • Organitzar la jornada del dia mundial de la Qualitat al mes de novembre.
 • Organitzar visites a empreses innovadores i Centres Tecnològics.
 • Mantenir contactes i potenciar les sinèrgies amb les entitats relacionades amb l’Excel·lència, la Qualitat i la Innovació.
 • Seleccionar, analitzar i proposar a la Junta de Govern, les empreses que poden optar al Premi a la Innovació d’ENGINYERS BCN.

   

Junta Rectora

 • President: Xavier Cazorla Rodrigo
 • Vicepresident: Carles Torras i Garcia
 • Secretari:  Lluís Duran i Masip
   

Contacte

Consell de Cent, 365
08009, Barcelona
Tel. 934 96 14 20
Fax. 932 15 20 81
ebcn(ELIMINAR)@ebcn.catInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari