Comissions i grups territorials
La sensibilització de la societat en aquests darrers anys sobre la conservació i la protecció de l'entorn, el progrés, l’eficiència, estalvi energètic i la seguretat ens ha posat de manifest la necessitat d'un canvi de paradigma: el desenvolupament basat en un creixement il·limitat ha de deixar pas a un desenvolupament sostenible.
Conscients d'aquest canvi, el 1995 el Col·legi va crear la Comissió de Medi Ambient, Energia i Seguretat (CMAES). Aquesta Comissió, formada per companys de forma voluntària i desinteressada, treballa amb molta il·lusió per aportar a la resta del col·lectiu l'experiència i els coneixements que com a professionals tenen d'aquestes matèries.
Des de la Comissió estem convençuts que el progrés, la seguretat i la protecció del medi ambient són objectius compatibles, que cal tenir present en totes les tasques que pels nostres coneixements i atribucions podem desenvolupar i que aconseguint-los, a més de fer-nos mereixedors de la responsabilitat i la confiança que la societat ens ha dipositat, donarem compliment al compromís que tots plegats tenim davant de l'exigència històrica i social d'assolir un món més sostenible, com a exemple i herència per a les generacions futures.
El setembre de 2014 l'àrea d'Energia de la CMAES es converteix, pròpiament, en Comissió d'Energia i la Comissió de Medi Ambient, Energia i Seguretat passa a ser la Comissió de Medi Ambient i Seguretat.
Per totes les vostres comunicacions teniu a la vostra disposició la Xarxa e-BCN on tots els membres de la comissió hi esteu donats d'alta. XARXA e-BCN.
Objectius
Generals:
- Incrementar el nombre de membres actius a la CMAS tant presencials com per mitjans telemàtics a través de la plataforma Zoom, facilitant l'assistència a les reunions per aquells membres que no puguin efectuar el desplaçament a la Seu col·legial.
- Qualitat millorada a les activitats desenvolupades i fer incrementar la presencialitat dels membres a les mateixes.
- Incrementar el nombre de membres actius a la CMAS tant presencials com per mitjans telemàtics a través de la plataforma XARXA EBCN i les seves activitats.
Innovació:
- Difondre referències legislatives i normativa, com experiències, activitats i projectes innovadors mitjançant elaboració i edició d'articles, divulgació de les visites tècniques o la realització d'estudis, investigacions i newsletters.
- Potenciar i enriquir la Comissió CMAS amb la participació de membres i experts, així com a presentació de consultes tècniques d'empreses fetes pels Tècnics PRL - Gestors Ambientals i assistents a la CMAS.
- Col·laborar amb la Secretaria Tècnica del Col·legi ENGINYERSBCN en l'anàlisi d'aspectes normatius, legals, formatius i d'aplicació relacionats amb la Comissió CMAS.
- Potenciar la col·laboració amb d'altres entitats públiques i privades com Col·legis Professionals, Associacions (COAMB- Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, ACA - Agència Catalana de l'Aigua, e-ambient - Diputació de Barcelona, ACCA - Associació Catalana de Ciències Ambientals, CECCA - Coordinadora Estatal de Ciencias Ambientales, GENCAT- Departament del Territori i Sostenibilitat Universitats UAB-UB-UPC-UOC- IQS, CNCT, Foment del Treball, AEPSAL, insst, etc.)
Formació:
- Divulgar Dissenys de cursos especialitzats en àrees d'actualitat envers la professió de Tècnics PRL - Seguretat i Salut i Gestió Ambiental.
- Divulgació de Cursos, ponències, conferències d'alta qualitat amb la col·laboració de ponents experts i temaris molt especialitzats.
- Potenciar i organitzar cursos i activitats formatives a l'àmbit del medi ambient, i promoure i facilitar la formació contínua que permeti garantir llur competència professional fomentant la participació de membres CMAS i col·legiats en els cursos.
- Aconseguir possible col·laboració amb empreses dels sectors afins a la CMAS per l'esponsorització i realització de tallers pràctics, didàctics i metodològics.
- Programació de conferències, seminaris i jornades, organitzats amb altres experts professionals d'altres institucions, col·legis professionals i associacions convidades.
Difusió:
- Potenciar la programació d'activitats en conferències, seminaris, jornades i xerrades sectorials sobre temes que ajudin al manteniment i ampliació dels coneixements tècnics i científics.
- Seguiment exhaustiu d'ofertes de treball ENGINYERS BCN per incrementar la participació / consulta i augmentar les presentacions de candidats.
- Col·laborar amb l'organització col·legial i amb el seu Departament de Comunicació en aspectes relacionats amb el posicionament del Col·legi vers l'opinió crítica sobre aspectes tècnics que afectin la professió i/o la societat ja sigui en els mitjans de comunicació i audiovisual, l'administració i d'altres agents socials.
- Participar en els òrgans consultius de l'Administració quan aquesta ho requereixi i col·laborar-hi en els diferents nivells.
- Mantenir el nivell de comunicació i informació sobre temes d'àmbit general que afectin la professió i el seu desenvolupament.
- Col·laborar, participar en l'elaboració i divulgació d'articles tècnics en la revista Theknos aprofitant els coneixements que ens brinden els membres de la Comissió i la normativa vigent.
Col·legials:
- Potenciar el model de relació Col·legiat - Organització col·legial mitjançant la CMAS i el seu enllaç amb la Junta de Govern.
- Procurar l'esponsorització com a vehicle de finançament en la realització de les activitats.
Junta Rectora
- President: Miguel Ángel Elcacho Colomer
- Vicepresidenta: Clàudia Álvarez Alonso
Contacte
Consell de Cent, 365
08009, Barcelona
Tel. 934 96 14 20
Fax. 932 15 20 81
ebcn@ebcn.cat
També ens trobareu a: