25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Comissions i grups territorials > Enginyers en Disseny Industrial > Presentació


Comissions i grups territorials

Comissió de Disseny Industrial

Inscriu-te

Són una comissió jove, just han fet el seu primer any i estan molt satisfets de les coses que s’han fet i molt il·lusionats amb les noves que estan desenvolupant. Aquest 2013 ha estat apassionant, han pogut portar a terme diferents projectes, han començat a donar llum a la seva disciplina i han après molt.

José Carlos, Natàlia i Xavier són les cares visibles d’aquesta comissió i volen convidar tothom a formar part dels seus neguits. El disseny industrial és part important en la seva vida, és el vincle que uneix el producte o servei amb el seu usuari, i els dota d’emoció, expressió, sentit i funció. El disseny no és tan sols allò que fa boniques les coses, sinó que també és el llenguatge implícit i explícit que permet interactuar.

Objectius

Van començar des de zero. Les seves primeres passes van ser cercar la informació adient. Van trucar als companys, amics, escoles, associacions... fins i tot van fer una enquesta. Van anar a entitats de disseny, dissenyadors industrials reconeguts i emergents. Van parlar amb l’antiga i l’actual Junta i van fer un full de ruta. Tenen molt clar on volen arribar, volen ser un referent per als companys que estan estudiant aquesta disciplina i que trobin, a ENGINYERS BCN i a la seva comissió, els companys fidels pelsnous reptes de futur.


El seu full de ruta es desglossa en tres fases ben marcades:

  • Primera fase: inici

La van començar el 2012 i, a data de 2013, són a punt d’enllestir-la. Han fet difusió des de l’interior a l’exterior, tocant molts fils, com per exemple: articles a la revista Theknos, ja estan a la llista de professionals, poden fer certificats d’Eficiència Energètica. En la part més acadèmica, van fer una gran conferència amb el mestre dissenyador André Ricard i van crear un nou model de conferència que anomenen “Cas d’èxit”, on el seu company Cèsar Rojo els va ensenyar com va dissenyar una moto de trial.

Una de les coses on han invertit més hores i sacrifici ha estat a desenvolupar el Segell de Qualitat de Disseny, una eina bàsica per a tots ells. Pretén donar la possibilitat de mostrar i extreure tots els projectes que cada un d’ells té amagats en un racó. Ha estat un projecte molt motivador, ha ajudat a moltes persones i entitats, i creuen que és la clau per assolir la segona fase amb èxit i garanties.

  • Segona fase: consolidació

Volen crear una comunitat de companys amb els mateixos neguits. Volen donar suport a tots els companys que estan estudiant la seva disciplina, a tots els professionals que estan treballant en temes relacionats i totes les persones que vulguin i desitgin participar-hi. Volen un espai on puguin parlar, comentar, xerrar, analitzar, estudiar... difondre el disseny.

És molt important oferir serveis i contrapartides als seus companys, per veure de què poden formar part i treure’n un profit. Pel que fa a les conferències, van crear tres grans blocs:

Jam sessions: el 2013 van començar a treballar amb l’organització d’una jam session prevista per a l’any següent. El caràcter obert i dinàmic d’aquest tipus de taller fan que el públic experimenti una manera molt real de posar a prova tots el coneixement obtinguts i aprendre’n de nous.
Potenciar el caràcter associatiu, participatiu i de grup és la millor manera de crear, pensar i dissenyar.

Cas d’èxit: Conviden persones que hagin dut a terme projectes triomfadors perquè puguin explicar com han desenvolupat aquelles idees que els han portat a l’èxit. Aprendre de com els altres aconsegueixen els seus objectius els ajuda a comprendre els neguits i observar com assolir les seves fites.


Materials i processos: Un dissenyador necessita tocar, palpar, mirar, observar, entendre, aprofundir, etc. Volen donar les eines de com fer les coses,
com es fabriquen, com són les seves característiques, quin és el material més adient, etc. A l’hora de crear és molt important tenir tota la informació,
perquè, si no es té, es pot caure en l’error de fer objectes que no es poden fabricar o objectes amb una forma final que no té res a veure amb la idea dissenyada.

Per últim, creuen molt importat formar part de la comunitat de disseny que existeix i que és molt àmplia i forta a la ciutat. Volen crear sinergies entre les diferents entitats i veure de quina manera els podem ajudar a créixer.

  • Tercera fase: Expansió

Ja de cara al proper any es volen centrar a consolidar, però sempre amb la visió de futur. Fan les coses perquè volen ser un referent. Volen crear i donar la imatge de l’equació “estudiar disseny + ENGINYERS BCN = èxit”. Volen que els joves estudiants entenguin el seu col·lectiu com una eina de suma, que vinguin, s’apropin i formin part d’ells. També volen que els companys que ja en formen part estiguin ben atesos, que gaudeixin de les seves propostes, participin i s’animin a fer-ne.
Pensen que el futur està fora i volen fer-se veure a tots els llocs on els demanin. Potenciaran el món internacional, volen tenir una visió global. Per últim, volen fer un concurs per atraure les mirades de tots amb el seu talent innovador i creador.

Junta Rectora

  • President: José Carlos Martínez Malo
  • Vicepresident: Xavier Romero Mendiola

Contacte

Consell de Cent, 365
08009, Barcelona
Tel. 934 96 14 20
Fax. 932 15 20 81
ebcn(ELIMINAR)@ebcn.catInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial