Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Comissions i grups territorials > Energia > Presentació


Comissions i grups territorials

Comissió d'Energia

Inscriu-te

El sector de l’energia es troba en un moment de profunds canvis a curt, mig i llarg termini. Sostenibilitat, seguretat de subministrament i preu són els objectius que configuren, de forma conjunta, un dels principals reptes de la societat a escala global. Al mateix temps, conceptes com generació distribuïda, democratització, autoconsum o “prosumidor” estan començant a canviar la forma en què les empreses i les persones es relacionen amb l’energia. Aquesta transformació es coneix com a Transició Energètica.

Segurament degut a aquesta transició, vivim sotmesos a una deriva normativa on hi ha moltes coses difuses sense claredat, on es necessita un col·lectiu com el nostre per empènyer i gràcies als nostres coneixements tècnics podrem aportar un granet de sorra per a fer a la nostra societat que sigui millor. Perquè la nostra professió d’enginyer, ens caracteritza per la nostra inquietud, motivació i com la mateixa paraula diu, enginy, per a fer una societat més justa i equilibrada, que no s’estanqui. Perquè per naturalesa som innovadors, gent amb ganes d’empènyer, dinamitzadors i amb reptes continus per a modernitzar allò que estimem: el nostre entorn.
 

Quina és la nostra visió

Una comissió d’energia que, en el marc del col·legi d’enginyers, sigui un referent per als col·legiats i una font d’informació i formació continua que ajudi als professionals del món de l’energia a donar uns serveis i uns productes de qualitat als seus clients.

Com a part d’un col·legi actiu en el desenvolupament social, cultural i econòmic de la societat, la nostra visió és una comissió també compromesa davant les administracions, des de les més locals fins a l’àmbit estatal. Creiem que si ens fem ressò, aconseguirem ser referència i animarem als que no són col·legiats i a universitaris a formar part del nostre col·lectiu.
 

Quina és la nostra missió

La missió principal de la comissió no pot perdre de vista tractar d’implicar i motivar de forma contínua al major nombre possible de membres a fer les seves aportacions i a prendre partit en el dia a dia participant en les activitats que s’organitzin. Una comissió viva i interessant pot esdevenir un gran aparador per a possibles nous col·legiats en el futur.

La comunicació i difusió de tot allò que està relacionat amb el sector de l’energia, projectat cap a la societat, també és clau per atraure l’interès de persones, empreses i institucions que són, en definitiva, qui s’ha de beneficiar dels objectius de la nostra comissió. Hem d’aconseguir que, com a ens, se’ns escolti alhora de prendre decisions en matèria energètica i se’ns deixi participar; tant des de la vessant reguladora com des de la vessant redactora de noves normatives. La nostra visió és molt enriquidora gràcies a la nostra experiència i coneixements com a col·lectiu.
 

Per totes les vostres comunicacions teniu a la vostra disposició la Xarxa e-BCN on tots els membres de la comissió hi esteu donats d'alta. XARXA e-BCN.

Objectius

 • Organitzar xerrades relacionades amb el sector:

a. Generació d’energia
b. Distribució i transport d’energia
c. Comercialització de productes energètics
d. Eficiència energètica

 • Establir contacte amb les administracions per arribar a ésser un ens assessor en matèria legislativa:

a. Establir contacte amb altres col·legis professionals germans per tenir més força; i fixar una línia de treball amb aquests.
b. Un cop establida la línia de treball, formar un grup de treball amb altres col·legis que estableixi contacte amb les administracions.
c. Establir reunions amb les administracions perquè se’ns escolti, i se’ns permeti assolir aquest caire assessor que com a institució i col·lectiu sempre hauríem d’haver tingut.
d. Fer partícips a tots els membres de la nostra comissió fent “brainstormings“ aprofitant noves tecnologies en aquest assessorament a l’administració.
 

 • Organitzar debats i formacions:

a. Noves formes de produir energia
b. Formes de finançar projectes d’energia
c. Serveis energètics
d. Utilitat i qualitat de les auditories energètiques
e. Noves normatives
 

 • Organitzar visites d’interès tècnic:

a. Tersa, Ascó, hidràuliques del Pallars...
 

 • Relació amb el món universitari i escolar per a la difusió i el coneixement dels conceptes relacionats amb l’energia.
   

Projectes

 • Posar de nou en marxa la comissió:

a. Revisar l’activitat inicial de la comissió (ordres del dia o documentació prèvia que existeixi)
b. Informar als membres de la comissió de la nova junta rectora
c. Proposar inicialment reunions bi-mensuals, establir calendari de reunions i avaluar la possibilitat de fer reunions per vídeo “streaming” per facilitar la participació.
d. Utilitzar els canals que es disposi per conèixer el perfil dels membres de la comissió.

 • Convidar de forma periòdica a diferents actors del sector per a explicar l’actualitat de la seva activitat professional i les novetats.
   
 • Organitzar, com a mínim una visita a algun lloc d’interès per a la comissió d’energia.
   
 • Definir i executar o començar a executar un projecte d’interès social i difusió sobre l’ús de l’energia.

Junta Rectora

 • President: Alberto Basté López
 • Secretari: Juan Carlos Romaní

   

Contacte

Consell de Cent, 365
08009, Barcelona
Tel. 934 96 14 20
Fax. 932 15 20 81
ebcn(ELIMINAR)@ebcn.cat
 Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari