Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Comissions i grups territorials > Energia > Presentació


Comissions i grups territorials

Comissió d'Energia

Inscriu-te

El sector de l’energia es troba en un moment de profunds canvis a curt, mig i llarg termini. Sostenibilitat, seguretat de subministrament i preu són els objectius que configuren, de forma conjunta, un dels principals reptes de la societat a escala global. Al mateix temps, conceptes com generació distribuïda, democratització, autoconsum o “prosumidor” estan començant a canviar la forma en què les empreses i les persones es relacionen amb l’energia. Aquesta transformació es coneix com a Transició Energètica.

Segurament degut a aquesta transició, vivim sotmesos a una deriva normativa on hi ha moltes coses difuses sense claredat, on es necessita un col·lectiu com el nostre per empènyer i gràcies als nostres coneixements tècnics podrem aportar un granet de sorra per a fer a la nostra societat que sigui millor. Perquè la nostra professió d’enginyer, ens caracteritza per la nostra inquietud, motivació i com la mateixa paraula diu, enginy, per a fer una societat més justa i equilibrada, que no s’estanqui. Perquè per naturalesa som innovadors, gent amb ganes d’empènyer, dinamitzadors i amb reptes continus per a modernitzar allò que estimem: el nostre entorn.

Objectius

  • La idea és continuar amb la línia que venim desenvolupant en els darrers mesos, quan vam reactivar la comissió que es trobava deserta. Aprofitar les reunions de la comissió per a convidar a empreses, de qualsevol mida, a què aportin les seves experiències i que parlin de les seves solucions a problemàtiques concretes.
  • La comissió pretén ser un grup de networking professional que posi en contacte necessitats amb solucions i esdevingui un pol de sinergies.
  • Entre els objectius de la comissió està l'organització de jornades informatives o formatives sobre temes rellevants relacionats amb els sectors relacionats amb el món de l'energia.
  • Com a exemple de jornada organitzada està la que es va fer amb motiu de l'aprovació del RD244/2019 d'autoconsum que va tenir força èxit.
  • També tenim vocació de projectar la comissió a la societat per apropar l'enginyeria i el col·legi a altres sectors.

Junta Rectora

  • President: Alberto Basté López
  • Secretari: Juan Carlos Romaní

     

Contacte

Consell de Cent, 365
08009, Barcelona
Tel. 934 96 14 20
Fax. 932 15 20 81
ebcn(ELIMINAR)@ebcn.cat
 Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV