Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

IGEMA

Portada > El Col·legi > Notícies > "25 anys... i seguim!"


Notícies

RSS

Dimecres, 23 de setembre de 2020

"25 anys... i seguim!"

El degà parla, a l'Observatori del Theknos de setembre-octubre, de què el Col·legi celebra enguany 25 anys. També diu que, tot i les circumstàncies, cal mirar el futur amb confiança i optimisme. Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web.

25 anys... i seguim!

Si abans del 7 de novembre no hi ha cap cataclisme, cosa molt poc probable, el Col·legi farà 25 anys. Hem arribat fins aquí perquè els perits industrials, els enginyers tècnics industrials i els enginyers graduats de l'àmbit industrial, compartim una necessitat: que existeixi, perquè, si no, l'hauríem de crear. A punt de fer cinc lustres de vida, ENGINYERS BCN, com a hereu del CETIB, continua avançant amb pas ferm cap al col·legi del futur que ens vam comprometre a fer. Malgrat les dificultats, que no són poques, amb l'esforç de la Junta de Govern, de l'equip humà i dels col·laboradors i, per descomptat, amb el suport importantíssim dels col·legiats i col·legiades, seguim.

Allò que diuen, que de les crisis surten oportunitats, o dit en paraules del poeta alemany Friedrich Hölderlin: "Allà on hi ha perill, creix allò que ens salva", en el nostre cas no pot ser més cert. La greu crisi institucional del Col·legi de Catalunya en va posar en perill l'existència, i, a causa d'això, un grup de col·legiats responsables i compromesos fins al moll de l'os amb la institució va reaccionar amb determinació per evitar el daltabaix.

Alguns fins i tot van ser expedientats, però no es van arronsar i gràcies a la seva fermesa i també al resultat d'una auditoria comptable, van aconseguir salvar la situació. Això sí, el preu que es va pagar va ser molt alt, ja que per exigència de les delegacions, es va haver d'acceptar la segregació en els sis col·legis actuals, cosa que ens debilita. La magnífica herència que ens havien deixat els mai prou valorats perits industrials, amb la creació del Col·legi de Perits Industrials de Catalunya i Balears, l'any 1958, es va devaluar per culpa d'uns comportaments que no s'han de repetir mai més.

No obstant això, com l'au fènix, la corporació va renéixer de les seves cendres, es va enlairar ràpidament i es va reinventar en un col·legi modern, democràtic i proactiu, liderat per les juntes de govern del degà Antoni Carrillo. Les següents Juntes, presidides per Joan Ribó i per mi mateix, hem aprofitat el fort impuls inicial per seguir endavant.

Ara, cal mirar el futur amb confiança i optimisme. Hi ha amenaces, però també oportunitats. De fet, al llarg de la nostra història, no ho hem tingut mai fàcil i sempre ens n'hem sortit. Encara avui dia hem de patir la miopia dels qui volen perpetuar els dos nivells d'enginyeria, anant a contracorrent d'Europa i dels temps. Però nosaltres hem de seguir fent camí, hem de seguir bastint un col·legi cada cop més eficient, innovador i proper. Pensem que la missió d'oferir serveis als col·legiats, de defensar la professió i de ser útils a la societat, la complim prou bé. I cada dia que passa estem més a prop de la Visió de ser el col·legi de referència de l'enginyeria a Catalunya. Però hem de continuar treballant, amb la millora contínua com a divisa i amb l'excel·lència a l'horitzó.

I, com el dissortat Martin Luter King, jo també en tinc un, de somni. El meu somni és que, tard o d'hora, hi hagi un sol col·legi de l'enginyeria a Catalunya, com a la resta d'Europa, que englobi tots el col·legis, tant els de primer cicle, com els de segon. Entre més coses, la força que tindríem, amb no menys de 30.000 membres, seria considerable. De moment anem fent passes, com ara la fundació de la METGEC i d'altres, tot i que encara en som lluny. Però pot ser que, en el moment menys pensat, un catalitzador n'acceleri el procés, com passa en les reaccions químiques. Si aleshores som el col·legi de referència, tindrem molt a dir en la seva creació.

Seguim!

Miquel Darnés,
Degà

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial