Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Theknos 237: “Ens en sortirem, però…”


Notícies

RSS

Dilluns, 18 de maig de 2020

Theknos 237: “Ens en sortirem, però…”

El degà parla, a l'Observatori del Theknos de maig-juny, del repte que suposa per a la nostra corporació la crisi de la Covid-19. En el text envia un missatge d'esperança i ànim a tot el col·lectiu d'ENGINYERS BCN. Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web.

"Ens en sortirem, però..."

Ens en sortirem, sí, però no tot anirà bé com diuen alguns, ans al contrari. No aniran gens bé ni l'economia, ni l'atur, ni la mobilitat... i en el cas del Col·legi no aniran gens bé ni els ingressos per visats, ni les altes col·legials, ni la celebració del 25è aniversari del Col·legi de Barcelona, per posar només uns exemples. La sortida de la crisi, que alguns experts diuen que serà en forma de V i no de U -tant de bo l'encertin-, serà molt complicada. En qualsevol cas, tots plegats haurem de posar-nos les piles i treballar de valent per tirar endavant, i segur que ho farem! Som hereus dels pèrits industrials, que van ser un exemple de lluita, perseverança i confi ança en si mateixos, que els va servir per superar nombroses dificultats. Gràcies a ells, els enginyers tècnics industrials, i ara, els graduats en enginyeria, podem gaudir d'un reconeixement professional excel·lent i d'un col·legi de referència, no només en l'àmbit català, sinó també en l'àmbit estatal.

Així doncs, la crisi de la COVID-19 haurà servit per comprovar que tenim una corporació sòlida, ben organitzada i que ha estat capaç de reaccionar a la situació del confinament amb eficiència i rapidesa. Però ara caldrà adaptar-se al nou escenari d'incertesa que ens espera. Tenim clar que ho sabrem fer, però caldrà una bona dosi de confiança, d'esforç i de visió de futur. Caldrà prendre decisions estratègiques importants per assegurar la continuïtat d'aquest projecte engrescador que, com a col·legi del futur, és ENGINYERS BCN. Val a dir que és en moments com aquests quan cal tenir el cap fred i afrontar els dilemes que se'ns aniran presentant amb responsabilitat, compromís i saviesa. Hem de ser capaços d'adaptar-nos a la situació i de definir bé els objectius i prioritats. I per fer-ho ens ajudarà molt l'enquesta que vam passar, on es preguntava, entre més coses, sobre propostes de nous serveis o noves accions que el Col·legi podria fer arran de la crisi. Així doncs, passem per uns moments en què cal pensar què pot fer el Col·legi per nosaltres, però també, què podem fer nosaltres pel Col·legi. Estem convençuts que la majoria dels col·legiats i col·legiades, dels companys i companyes, fareu tot allò que pugueu perquè la nau segueixi navegant.

Perquè segurament és en circumstàncies com les actuals quan agafa més sentit que mai pertànyer a un col·lectiu que comparteix inquietuds i necessitats. Seria una pena que per culpa d'una crisi absurda malbaratéssim una herència tan fantàstica, que com ja sabeu es remunta a l'any 1958, amb la creació, per part dels pèrits industrials, del Col·legi de Catalunya i Balears.

Per la nostra part, ens comprometem a fer tot el possible i més perquè continueu estant al dia de la professió; perquè continueu trobant feina en la borsa de treball; perquè continueu fent networking; perquè continueu protegits i assessorats, i, en definitiva, perquè continueu fent ús dels serveis, com a mínim, com fins ara. I des d'aquí us volem agrair sincerament i per endavant, la vostra col·laboració i confiança, que de ben segur que la tindrem.

Per acabar, volem expressar la nostra més absoluta solidaritat amb els companys i companyes que més han patit i pateixen les conseqüències d'aquest desgavell, ja sigui en el terreny professional, ja sigui en el terreny personal i familiar. Us volem fer saber que ens teniu al vostre costat i que compteu amb nosaltres per tot allò en què us puguem ajudar. I sí, costarà, però ens en sortirem!

Miquel Darnés,
Degà

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial