Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > El Col·legi vol més mesures econòmiques per a autònoms i empreses


Notícies

RSS

Dimecres, 15 d'abril de 2020

El Col·legi vol més mesures econòmiques per a autònoms i empreses

El Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya ha enviat una carta al Ministeri i a la Conselleria d'Economia demanant que no es cobrin a autònoms i a empreses els peatges associats al terme de potència de la factura elèctrica. Igualment, ha sol·licitat a la Conselleria de Treball que els autònoms afiliats a MUPITI també tinguin accés al paquet de mesures aprovat el 2 d'abril.

Tres cartes en total són les que ha enviat el Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, associació a la qual també forma part ENGINYERS BCN. L'objectiu final és demanar a les institucions més mesures econòmiques que ajudin a autònoms i a empreses a pal·liar les conseqüències negatives derivades de la crisi del Covid-19. Miquel Darnés, degà del Col·legi i President del Consell, és qui ha signat la correspondència.

Factura elèctrica

Les dues primeres missives estan dirigides, d'una banda, a Pere Aragonès, Vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya; i d'una altra, a María Reyes Maroto, Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme. En elles es recorda que els peatges tenen un pes important en el terme fix potència, i aquest en l'import total de la factura elèctrica. També que "les empreses considerades no essencials i la majoria d'autònoms han vist reduïts els seus ingressos pels problemes derivats de la crisi del Covid-19". Per tant, es demana que "s'eliminin els peatges aplicats al terme fix de potència de les factures d'energia elèctrica durant tot el període que es prorrogui l'estat d'alarma i amb efectes retroactius des del 14 de març de 2020 per a empreses no essencials i autònoms (tant els afiliats al RETA com a mútues de col·legis professionals)".

El Consell de Col·legis es refereix també al RDL 11/2020 de 31 de març, on s'estableixen mesures de flexibilització en matèria de subministraments per a PIMEs i autònoms, però considera que, "sobretot per als autònoms i PIMEs, pot resultar dificultós, per falta d'informació o desconeixement, realitzar les accions oportunes, a més de la càrrega de treball que pot representar per a les distribuïdores tractar els casos de forma individual. Per tant, una acció directa de Govern seria la solució millor per assolir els objectius proposats".

Afiliats a MUPITI

La tercera carta és per Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. En aquesta, es considera la Resolució TSF/806/2020 de 2 d'abril que contempla ajuts econòmics per autònoms per compensar les pèrdues a conseqüència de la Covid-19 "discriminatòria" perquè "només inclou als autònoms que cotitzen a la Seguretat Social, impedint l'accés als autònoms mutualistes". "Gran part del nostre col·lectiu de col·legiats estan donats d'alta a una mútua de previsió social alternativa al RETA i per tant queden exclosos de l'accés a les ajudes establertes en la resolució". En aquest sentit, es demana "que es dicti nova resolució en què es permeti a tot el col·lectiu de l'enginyeria l'accés als ajuts relacionats".

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial