Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Missatge sobre el permís retribuït recuperable


Notícies

RSS

Dimarts, 31 de març de 2020

Missatge sobre el permís retribuït recuperable

Comunicat de la Junta de Govern sobre la publicació del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliena que no prestin serveis essencials...

...per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19 en concordança amb la Ordre SND/307/2020,de 30 de març per la qual s'estableix els criteris interpretatius per a l'aplicació del Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març i el model de declaració responsable per tal de facilitar els trajectes necessaris entre el lloc de residència i de treball.

La Junta de Govern vol comunicar per una banda, que l'àmbit d'aplicació d'aquesta disposició és per les persones assalariades i no dels professionals (no assalariats) que, sense perjudici del que a continuació indicarem, segueixen estant sotmesos a les prescripcions del RD 463/2020, de 14 de març pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. 

Això significa que per les persones no assalariades segueixen sent d'aplicació les restriccions de mobilitat que estableixen, en particular, l'article 7 d'aquest Reial  Decret 463/2020 i, per tant, els enginyers graduats i enginyers tècnics industrials poden seguir exercint la seva activitat normal com autònoms.

Pel que fa als efectes del Reial Decret, cal fer esment a l'autorització d'efectuar desplaçaments per part dels enginyers assalariats que prestin:

Serveis en divisions o línies de producció de sectors considerats essencials i que pertanyin al ram de l'aigua, electricitat, incendis, seguretat, equips mèdics, etc. Per tant, tots aquests serveis  estan dintre de l'empara del Reial Decret i per tant es consideraran com a serveis essencials i podran continuar amb la seva activitats i els permetrà el desplaçament.

Per altra banda, i pel que fa a l'Ordre SND/307/2020, de 30 de març per la qual s'estableix els criteris interpretatius per a l'aplicació del Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març i el model de declaració responsable per tal de facilitar els trajectes necessaris entre el lloc de residència i de treball, volem comunicar que en aquesta edició extraordinària del BOE es concreta que els autònoms poden seguir treballant malgrat l'enduriment de l'estat d'alarma. 

Aquest és l'aclariment després de l'entrada en vigor del Decret que determina quines activitats son considerades essencials. Els autònoms  resten fora de l'àmbit d'aplicació: no són treballadors per compta aliena i no podrien acollir-se al permís retribuït recuperable. Com no són assalariats, i com no podrien recuperar aquestes hores ni recuperar els seus cobraments, poden seguir treballant, tant de forma presencial com per teletreball. Si tinguessin treballadors, aquests si han cessar l'activitat.

Per acabar us recordem que el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona continua prestant als col·legiats tots els serveis per via telemàtica i no presencial mitjançat el teletreball o l'atenció telefònica.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial