Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

IGEMA

Portada > El Col·legi > Notícies > Novetats en matèria d’incendis


Notícies

RSS

Dimecres, 15 de gener de 2020

Novetats en matèria d’incendis

Hem començat l'any amb la publicació de novetats importants en matèria d'incendis per part de diferents administracions. En aquesta notícia te les expliquem.

1. Nota informativa Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme: Des del COGITI ens han fet arribar una nota informativa referent al control en l'aplicació del Reglament de Productes de la Construcció (RPC) que han d'exercir els tècnics projectistes i els que realitzen direccions d'obra o direccions d'execució d'obra. Tal i com ja sabeu, el RPC estableix l'obligatorietat d'incorporar el marcatge CE, en funció del seu ús previst, per aquells productes de la construcció que s'incorporin amb caràcter permanent en els edificis. A la nota, trobareu informació rellevant aplicada a les portes motoritzades industrials, comercials i d'aparcament pel que fa el compliment tant del RPC com (només pel cas de les portes motoritzades) de la Declaració de Prestacions segons Directiva 2006/42/CE de màquines i la Directiva 2014/30/UE de compatibilitat electromagnètica.

2. Actualització de la ITC SP-132:2019: Des de la Subdirecció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament ens han informat de l'actualització d'aquesta SP en la qual s'ha tingut en consideració l'apartat 5.3 de la Norma 12845:2016 "Sistemes fixes de lluita contra incendis. Sistemes de ruixadors automàtics. Disseny, instal·lació i manteniment", permetent aplicar una de les dues alternatives recollides a la SP pels aparcaments que disposin de més de dues plantes sota rasant. Recordeu que podreu trobar totes les SPs publicades per la DGPEIS en aquest enllaç.

3. Nota aclaridora sobre les Inspeccions Periòdiques de les Instal·lacions de PCI en Establiments Industrials: des de la Subdirecció General de Seguretat Industrial ens han fet arribar una nota que té per objectiu harmonitzar la normativa aplicable per aquests tipus d'edificis en matèria d'inspeccions periòdiques tant pel que fa a les seves instal·lacions de protecció activa contra incendis, segons el RIPCI, com pels propis edificis, segons RSCIEI. A la nota, es posa de manifest la concurrència normativa existent segons la competència de cada administració i la necessitat de coordinar l'actuació de la DGPEIS i de la DGSISM. La nota recull els criteris d'aplicació per a les inspeccions periòdiques que cal dur a terme en els Edificis Industrials respecte a legislació aplicable (RSCIEI vs RIPCI o altres), Organismes de Control habilitats per dur a terme aquest tipus d'inspeccions, normativa aplicable al procediment que cal seguir per fer la inspecció, documentació mínima exigible per part de l'OC i per últim, requisits per dur a terme la inscripció al RITSIC de les instal·lacions de protecció activa contra incendis. Recordeu que podreu trobar les notes publicades per la DGEMSI en aquest enllaç.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial