Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Nous canvis en els tràmits d’obres majors i informes solars en l’Ajuntament de Barcelona


Notícies

RSS

Dijous, 28 de novembre de 2019

Nous canvis en els tràmits d’obres majors i informes solars en l’Ajuntament de Barcelona

Durant aquest mes de novembre i dins el tràmit de l'e-Obres, ha entrat en funcionament un nou procediment de simplificació de la gestió dels expedients associats a les llicències d'obres majors. S'incopora, així, al portal de tràmits de l'ajuntament per tal de permetre dur a terme les diferents gestions telemàtiques associades: presentar al·legacions, sol·licitar pròrrogues, consultar l'estat dels expedients així com d'altres.

A partir d'ara tots els expedients sotmesos a aquest règim d'intervenció (llicència d'obres majors) es tramitaran íntegrament per via telemàtica, si bé durant un temps encara conviurà amb el tràmit en paper. L'entrada en funcionament d'aquest nou servei incorporarà els següents aspectes:

  • Consultar l'estat de l'expedient al llarg de la seva vida, que a més serà més detallat.
  • El Portal de Tràmits oferirà molts més procediments telemàtics vinculats a aquest tipus d'expedients d'obres majors, que es podran fer sense necessitat de desplaçar-se a oficines municipals.
  • Els ciutadans i ciutadanes podran avançar terminis del tràmit d'audiència quan així ho sol·licitin.
  • El segellat del projecte serà electrònic, amb un codi de validació que s'entregarà al ciutadà i li permetrà recuperar el projecte de forma unívoca a través de la Seu Electrònica.
  • El sol·licitant de la llicència només tindrà un sol interlocutor, els Departaments de Llicències corresponents, que s'encarregaran de gestionar els informes amb altres departaments i transmetre qualsevol requeriment al ciutadà (vinculats a Patrimoni, Bombers, Agència de l'Energia, etc).

Aquest últim punt implica que, a partir d'ara, el tràmit d'informe solar, que fins ara es gestionava a través del Gestor Integral de l'Ordenança Solar (GIOS) de l'Agència de l'Energia, passarà a fer-se a través de l'aplicatiu e-Obres, associat a l'Informe d'Idoneïtat Tècnica. El Col·legi (actuant com a ECA) s'encarregarà - a través de l'expedició de l'IIT favorable - de verificar que el projecte d'obres incorpora l'annex solar segons l'article 8 de l'OMA i, per tant, deixant de ser necessària l'obtenció del Certificat d'Inici de Tramitació del projecte d'Energia Solar.

Document explicatiu.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial