Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Una Diada d'art i enginy


Notícies

RSS

Dilluns, 2 de juliol de 2018

Una Diada d'art i enginy

Va haver-hi moments per tot: per la sorpresa, el riure, l’admiració i també per posar-se més seriosos. La Diada de la Professió 2018, celebrada el 29 de juny, va ser un acte molt complet, però per damunt de tot una oportunitat per reivindicar l’enginyeria de l’àmbit industrial. L’entrega de premis, les actuacions i els parlaments van marcar una cerimònia per recordar.

“L’Art de l’Enginy” era el lema de la Diada d’enguany, un nom que feia honor al que al final va ser: una festa per commemorar la part “artística” de la professió, “l’ànima” de l’enginy. Amb aquest fil conductor es va desenvolupar l’acte social més destacat de l’any a ENGINYERS BCN en un entorn únic: El Born Centre de Cultura i Memòria.

Un homenatge a la professió

La presentadora Anna Boadas era la conductora de l’acte, que va començar amb el discurs del degà. Miquel Darnés va reivindicar el paper dels enginyers de l’àmbit industrial i el del Col·legi reforçant la feina dels professionals.

Després, el moment dels premis. El de l’Empresa Innovadora, promogut per la Comissió de Qualitat i Innovació, va anar a parar a la companyia Matachana, multinacional de referència en el camp de l’esterilització, la desinfecció i el tractament de residus biològics. El millor Treball de Fi de Grau, premi patrocinat per L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), el Banc Sabadell i Caixa d’Enginyers, va ser per Ainoa Forcada, pel projecte “Mesura de forces de contacte i càlcul dels moments articulars d’un ciclista”. El seu discurs també va ser molt aplaudit: sobre la necessitat de comptar amb més dones a la professió. Salustino Valverde, amb un treball sobre un sistema que mesura la transpirabilitat dels teixits esportius, i Rut Martínez, amb un entrenador quirúrgic per a cirurgia endoscòpica, van recollir els accèssits. El guardó al Col·legiat Distingit va ser per Antoni Garcia, molt implicat en l’activitat col·legial.

Actuacions i més sorpreses

Com a metàfora d’aquesta part “artística” de l’enginyeria, van actuar el músic Pep Pascual, amb instruments creats per ell mateix; el pintor francès Michael Raivard, el qual va dibuixar el rostre del col·legiat distingit en directe, i la Companyia Atrezzo d’Igualada, en una coreografia estil Will Rogers.

Ja cap al final de l’acte van participar Carles Soler, amb una xerrada sobre transformació digital, i Pere Palacín, Director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat, que va tancar l'acte. També es va produir el sorteig d’una escapada a Lisboa o Brussel·les, gentilesa de Bestours Viatges, premi que va recaure en el col·legiat i exmembre de junta Joan Garreta. D'aquesta manera va acabar la cerimònia que per primera vegada es va poder seguir també per videostreaming.

Les ruïnes del Born van ser testimoni de l’última part de la Diada: el sopar, un càtering selecte al voltant de les restes de la Barcelona del segle XVIII. Un grup de jazz i el mag Jordi Caps van acabar d’arrodonir una vetllada espectacular en tots els sentits de la paraula.

L’enginyeria de l’àmbit industrial es mereix una festa com la que es va viure el 29 de juny. Ens veiem a la propera!

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica