25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > El vicepresident Oriol Junqueras inaugura l’Any de la Indústria 4.0


Notícies

RSS

Divendres, 11 de març de 2016

El vicepresident Oriol Junqueras inaugura l’Any de la Indústria 4.0

Resum en vídeo de l'acte, on el degà va dir que aquest fenomen pot ser una gran oportunitat per crear llocs de feina qualificada. Junqueras va assegurar que Catalunya està preparada per superar amb èxit la Quarta Revolució Industrial.

Oriol Junqueras, vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, ha inaugurat aquest dijous l’Any de la Indústria 4.0, organitzat per ENGINYERS BCN amb la col·laboració de gairebé una trentena d’empreses, institucions i col·legis professionals. El vicepresident ha estat acompanyat d'Albert Castellanos, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació. Enguany, el Col·legi dedica el seu any temàtic a la Quarta Revolució Industrial, un fenomen que contempla l’aplicació de la Internet de les Coses, un model que avança cap al concepte de fàbrica intelligent.

Durant l’acte, Junqueras ha afirmat que “Catalunya ha sigut protagonista i ha superat amb èxit totes les revolucions industrials” malgrat ser l’únic país del món que no comptava amb cap dels elements bàsics per dur-la a terme. Per això, el vicepresident del govern ha mostrat el seu convenciment que aquesta quarta revolució industrial és “un nou repte que també serà superat per Catalunya”, tot i que ha admès que “cal corregir polítiques nefastes del passat”, en referència a l’alt cost de l’energia o les dificultats per accedir al crèdit, dos elements que entorpeixen la productivitat de la indústria catalana. Oriol Junqueras ha reiterat el compromís del govern català per situar el país al capdavant d’aquesta evolució tecnològica industrial.

El degà del Col·legi, Miquel Darnés, creu que la indústria 4.0 és una gran oportunitat per fer créixer la indústria i crear nous llocs de treball amb valor afegit al voltant dels automatismes i els robots. Darnés veu aquest model com una nova era que permetrà deixar de banda les deshumanitzades cadenes de muntatge i titlla d’”exagerades” les previsions de destrucció de llocs de treball anunciades al Fòrum Econòmic Mundial fetes a Davos. Darnés també ha reiterat la necessitat de potenciar la recerca i millorar el finançament de la indústria catalana, unes eines que han de permetre potenciar un sector que representa el 20% del PIB de Catalunya. En la mateixa línia s’ha expressat l’enginyer tècnic industrial Pere Rodríguez, coordinador de l’Any de la Indústria 4.0, qui ha defensat la necessitat de redefinir el sistema educatiu del país ja que “dos de cada tres infants desenvoluparan feines que encara no coneixem en un futur”.

Els actes organitzats per ENGINYERS BCN amb motiu de l’Any de la Indústria 4.0 han continuat aquest mateix dijous amb la celebració d’un Fòrum tècnic que ha reunit diversos experts en la matèria. Durant tot l’any hi ha previstes més conferències, cursos i la publicació d’articles divulgatius i tècnics sobre aquesta qüestió.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial