Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > El Parlament modifica la Llei d’Urbanisme per agilitar i digitalitzar la concessió de les llicè...


Notícies

RSS

Divendres, 17 de març de 2023

El Parlament modifica la Llei d’Urbanisme per agilitar i digitalitzar la concessió de les llicències d’obres

La modificació ha estat negociada pel Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, el Consell Català de l'Arquitectura Tècnica, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, i el Col·legi d'Enginyers Industrials amb diferents grups parlamentaris. Llegeix la llei completa en aquest enllaç.

El Parlament català ha aprovat una modificació del text refós de la Llei d'Urbanisme de Catalunya que estableix que serà la Generalitat qui habilitarà els col·legis professionals i les altres Entitats Col·laboradores de l'Administració (ECA) per actuar a tot Catalunya, sense perjudici de que els ajuntaments puguin establir-ne un de propi. Aquesta mesura, publicada avui, ha estat impulsada pel Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Industrials, el Consell Català de l'Arquitectura Tècnica i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya amb el recolzament també del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i de l'administració local (l'Associació Catalana de municipis mitjançant la seva Fundació Municipalista d'impuls territorial) i permetrà agilitzar la concessió de les llicències d'obres. La norma permet avançar en la digitalització dels expedients de llicències urbanístiques municipals.

Aquesta modificació de la Llei d'Urbanisme forma part de la Llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat i aclareix la distribució de responsabilitats entre els ajuntaments i els seus serveis tècnics i els col·legis professionals i les ECA en l'emissió dels informes d'idoneïtat tècnica. Ha estat negociada per aquest quatre consells i col·legis amb els grups parlamentaris d'ERC, Socialista, Junts per Catalunya i Catalunya en Comú Podem.

Les modificacions van ser aprovades pel Parlament el 10 de març i entraran en vigor el dia 18 de març. Actualment, aquests quatre consells i col·legis estan negociant amb el Govern de la Generalitat el desenvolupament reglamentari de la modificació del text refós a fi d'aprovar properament el Decret de regulació de les entitats habilitades en l'àmbit urbanístic

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV