Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Prevenció i extinció d'incendis en instal·lacions de recàrrega de vehicles elèctrics


Notícies

RSS

Dimecres, 23 de novembre de 2022

Prevenció i extinció d'incendis en instal·lacions de recàrrega de vehicles elèctrics

Els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona organitzen una jornada tècnica. Serà el pròxim 13 de desembre a partir de les 9.00 hores i es podrà assistir de forma presencial o per videoconferència. El cap de serveis tècnics del Col·legi, David Jiménez, ha estat convidat a parlar sobre el Marc normatiu de les IRVEs.

Els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona organitzen el pròxim 13 de desembre Prevenció i extinció d'incendis en instal·lacions de recàrrega de vehicles elèctrics, una jornada tècnica per tractar l'increment del risc d'incendi a càrregues elèctriques vinculat a l'augment del creixent de la mobilitat elèctrica. 

El risc d'incendi vinculat a la càrrega de bateries elèctriques ha irromput amb posterioritat a la publicació dels reglaments generalistes de seguretat contra incendis (CTE, RSCIEI), que no preveuen específicament aquest risc. A aquesta realitat se li ha de sumar que encara no s'ha desenvolupat un sistema efectiu d'extinció d'aquest tipus d'incendis i la dificultat d'accés per als bombers a unes instal·lacions de recàrrega que majoritàriament s'ubiquen a l'interior d'edificis i en planta sota rasant.

Entre altres experts, David Jiménez, cap dels Serveis Tècnics del Col·legi, ha estat convidat a parlar sobre el Marc normatiu de les IRVEs, en una ponència que s'oferirà a les 11.30 hores.

Per seguir  la jornada, que se celebrarà a l'Espai Bombers-Parc de la prevenció, es podrà assistir tant presencialment com telemàtica. Totes les persones interessades en assistir, poden sol·licitar la inscripció enviant un correucoordinacioeb@bcn.cat, especificant nom complet, adreça electrònica, telèfon mòbil, empresa, càrrec i la modalitat d'assistència desitjada (presencial o telemàtica). L'aforament està limitat. L'admissió us serà confirmada per correu electrònic.

Exposició vinculada

La jornada tècnica es fa en el marc de l'exposició PROTEGIR BARCELONA. Bombers i prevenció d'incendis, 1833-2022, promoguda per Bombers de l'Ajuntament de Barcelona conjuntament amb el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), que estarà oberta fins al maig de 2023. Una exposició que recull la història del cos de bombers en paral·lel a la de la ciutat. L'exposició posa el focus, molt especialment, en l'evolució de la prevenció normativa i divulgativa d'incendis com a base per a la seguretat de les persones.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari