Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > “El 51% dels projectes visats que s’han dut a terme durant el primer semestre del 2022 estan vin...


Notícies

RSS

Dijous, 6 d'octubre de 2022

“El 51% dels projectes visats que s’han dut a terme durant el primer semestre del 2022 estan vinculats al sector de l’energia i les instal·lacions"

El President del Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya i degà del Col·legi, Miquel Darnés, va parlar amb l'economista Jordi Goula sobre el creixement del sector.

Arran de l'informació que va sortir aquesta setmana sobre l'augment dels nivells de visats enguany, Miquel Darnés, President del Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya i degà del Col·legi va parlar amb l'economista Jordi Goula per un article de Vilaweb sobre el creixement de l'estat espanyol.

"El 51% dels projectes visats que s'han dut a terme durant el primer semestre del 2022 estan vinculats al sector de l'energia i les instal·lacions, que cada vegada pren més importància amb l'optimització de recursos", va assegurar Darnés. "El total supera els 11.000 i aquests professionals en són un element clau. És una xifra que ultrapassa de molt la del 2019, que va ser 6.358, i també la del 2021: gairebé 2.000 projectes visats més."

El president del Consell també va comentar com l'energia ha sigut un factor clau: "Arran de la situació del mercat energètic actual, els enginyers graduats i enginyers tècnics industrials tenen una alta qualificació i coneixements per a assessorar i oferir mesures d'eficiència energètica a la societat catalana", convertint-los en treballadors cobejats.

Per demostrar el nivell de creixement del sector, van comparar les dades de la Borsa de Treball del nostre Col·legi al 2022 respecte al 2019. Mentre que al 2019, de gener a setembre es van publicar 711 ofertes, al 2022, "n'hem publicat 803, un 12% més. Podem dir que aquest 2022 estem per sobre de les dades del 2019 i que les empreses cerquen molt activament enginyers per a les seves necessitats."

El contrast d'aquestes dades amb la resta del article resulta evident. Un article on Goula informa de que el PIB es desaccelerarà fins a l'1,4% el 2023 i que les dades del PIB i el PMI pinten un panorama que "no és, ni de bon tros, engrescador".

Llegeix l'article complet.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV