Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Estimat un recurs del Col·legi en una licitació


Notícies

RSS

Dimarts, 25 de gener de 2022

Estimat un recurs del Col·legi en una licitació

ENGINYERS BCN va interposar un recurs per la licitació d'un contracte que excloïa indegudament els enginyers tècnics industrials. Ara, la Direcció Provincial de Barcelona ha estimat aquest recurs i ha acordat incloure els enginyers tècnics industrials en la licitació.

Defensa de la professió

La Direcció Provincial de Barcelona de la Tresoreria General de la Seguretat Social ha estimat un recurs administratiu de reposició interposat per ENGINYERS BCN en relació amb la publicació de la licitació del contracte del servei de redacció del projecte, direcció d'obres i coordinació de seguretat i salut de l'obra de substitució de lluminàries per il·luminació amb tecnologia led en l'edifici d'aquesta Direcció Provincial.

En primera instància, el requisit de solvència tècnica o professional previst en els plecs excloïa indegudament als enginyers tècnics industrials de les funcions de projectista, direcció d'obra, direcció d'execució d'obra i coordinador de seguretat i salut.

ENGINYERS BCN va al·legar que aquesta prescripció vulnerava la Llei 12/1986, d'1 d'abril, sobre la regulació de les atribucions professionals dels arquitectes i enginyers tècnics (art.2.1), la Llei 17/2009, de 23 de novembre, sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici (art. 4.1 i 9.2); Llei 20/2013, de 9 de desembre, de garantia de la unitat de mercat (art. 5 i art. 9.2, lletra a), així com la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (art. 4.1). 

Aquesta Direcció Provincial ha estimat el recurs del Col·legi i ha acordat la retroacció del procediment de licitació al moment de l'aprovació dels plecs, de forma que es modificarà per tal d'incloure als enginyers tècnics industrials com a tècnics que compleixin els requisits de solvència tècnica i professionals en aquesta licitació.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari