Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Castella i Lleó requereix a projectistes i directors d’obra una assegurança d’un milió d’eu...


Notícies

RSS

Dilluns, 20 de desembre de 2021

Castella i Lleó requereix a projectistes i directors d’obra una assegurança d’un milió d’euros en seguretat industrial

La comunitat autònoma de Castella i Lleó exigeix ara disposar d'una assegurança de responsabilitat civil professional per un import mínim de 1.000.000 euros a les persones projectistes i directores d'obra en l'àmbit de la seguretat industrial davant eventuals actuacions professionals en aquest àmbit.

Assegurança obligatòria

En aquest sentit, la Llei 6/2014 de 12 de setembre d'indústria de Castella i Lleó preveia que les persones projectistes i directores d'obra en l'àmbit de la seguretat industrial havien de "disposar d'una assegurança de responsabilitat professional, que cobreixi els possibles danys causats en l'exercici de l'activitat, amb cobertura que es determini reglamentàriament" (article 11.1, lletra c).

Import de l'assegurança obligatòria

El desplegament reglamentari d'aquesta Llei ha estat efectuat pel Decret 17/2021, de 26 d'agost, pel que es regula el Registre Industrial de Castilla i Lleó i les responsabilitats dels agents en matèria de seguretat industrial.

"Artículo 19. Seguro de responsabilidad profesional.

Las personas proyectistas y directoras de obra deberán disponer de un seguro de responsabilidad profesional por importe mínimo de un millón de euros por siniestro, para responder de los posibles daños causados por su desempeño profesional dentro del ámbito de aplicación de la Ley 21/1992, de 16 de julio y de la Ley 6/2014, de 12 de septiembre.

En la declaración responsable establecida en el artículo 11.1 de la Ley 6/2014, de 12 de septiembre, deberá indicarse, como mínimo, los datos tanto de la persona asegurada como de la persona tomadora del seguro, importe asegurado, compañía aseguradora, objeto del seguro y ámbito territorial."

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari