25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada


Portada > El Col·legi > Notícies > La jornada “Rehabilitació energètica i risc d'incendi en façanes” és un èxit d’assistents


Notícies

RSS

Dimarts, 26 d'octubre de 2021

La jornada “Rehabilitació energètica i risc d'incendi en façanes” és un èxit d’assistents

El Col·legi va acollir la primera jornada 'intercluster' i més d'un centenar de persones, entre assistents presencials i telemàtics, van poder escoltar l'opinió d'experts sobre rehabilitació energètica i risc d'incendi en façanes. L'acte va tenir lloc el 20 d'octubre i va estar coorganitzat amb el CEEC i el CLÚSIC. Mira el vídeo de la jornada.

Acte col·laboratiu

El Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i el Clúster de Seguretat Contra Incendis de Catalunya (CLÚSIC) van organitzar, per primera vegada, un acte conjunt. La primera jornada 'intercluster' va ser el 20 d'octubre i va tenir lloc a ENGINYERS BCN. El tema a tractar: la rehabilitació energètica i el risc d'incendi en façanes.

Un parc d'habitatges envellit

Més de la meitat dels 25 milions d'habitatges del parc d'immobles a l'Estat espanyol tenen més de 40 anys de vida. La premissa de la jornada estava clara: cal una reforma dels edificis per assolir una eficiència energètica correcta i les façanes són fonamentals per assolir aquest repte. Marta Martí, gerent del Col·legi; Esther Izquierdo, presidenta del CEEC; i Elías López, president del CLÚSIC, van coincidir en la necessitat de celebrar jornades com aquesta per aportar visions d'ampli abast i afavorir la presa de decisions i inversions encertades.

L'ajut Next Generation EU

L'arribada dels fons europeus està clar que ajudarà a millorar la situació actual. Els experts a l'acte van assegurar que serviran per rehabilitar immobles i millorar l'eficiència energètica de mig milió d'habitatges d'aquí al 2023. Hi van intervenir Ainhoa Mata, de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN); Soledad Ibáñez, de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC); Antonio Galán, de Kingspan; Salvador Suñol, d'Applus+; Mercedes Lago, d'Efectis; i Gustavo Crespo, d'ARCBCN.

Mira el vídeo de la jornada aquí.

Feu-ho córrer
  • Més

D'esquerra a dreta: Elías López, president del CLÚSIC; Marta Martí, gerent d'ENGINYERS BCN; i Esther Izquierdo, presidenta del CEEC.

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial