25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > La directora general d'Indústria situa els enginyers com a "peça clau" en el seu full de ruta


Notícies

RSS

Dimecres, 6 d'octubre de 2021

La directora general d'Indústria situa els enginyers com a "peça clau" en el seu full de ruta

Natàlia Mas, directora general d'Indústria de la Generalitat, va posar en valor el paper dels enginyers en el procés de reindustrialització que vol impulsar des del seu departament. Ho va fer a la conferència que va impartir el 5 d'octubre a la seu col·legial. Durant l'acte, també es va presentar el document "Propostes i recomanacions per revitalitzar la indústria catalana". Mira el vídeo de la jornada.

Conferència

Davant una sala d'actes que no havia estat tan plena des de l'inici de la pandèmia, la directora general d'Indústria de la Generalitat, Natàlia Mas, va impartir la conferència "L'enginyeria, una professió clau per assolir una nova indústria". Mas va assenyalar que la dècada vinent serà de gran importància per a la indústria catalana, ja que aquesta es troba actualment en "dos canvis de paradigmes: la sostenibilitat i la digitalització". El govern català, va assegurar, prioritza la reindustrialització de Catalunya i és en aquest context en què els enginyers som una "peça clau", en paraules de Mas: "l'enginyeria és troncal per tirar endavant l'economia, caldrà treballar plegats per electrificar la mobilitat, canviar el nostre sistema productiu i digitalitzar la indústria".

Document de propostes

Lluís Obiols, president de la Comissió Tècnica de l'Enginyeria; i Marino Alonso, representant del Consell Assessor del Col·legi, van presentar el document elaborat per un grup de col·legiats "Propostes i recomanacions per revitalitzar la indústria catalana". "L'hem fet el més pràctic possible, útil per a les persones i les empreses petites i mitjanes", va dir Obiols. Entre les propostes i recomanacions transversals, els autors van marcar com a prioritats més immediates la transformació digital, l'economia circular, l'energia, la mobilitat, el redisseny de processos i la Indústria 4,0. Per la seva part, Alonso va insistir en "fer factibles i convertir en polítiques industrials aspectes que, fins ara, no eren tan urgents, com el reciclatge i l'economia circular".

El Col·legi

La benvinguda i la cloenda van anar a càrrec del degà, Miquel Darnés, el qual va assegurar que el Col·legi està alineat amb els objectius de reindustrialització, digitalització i sostenibilitat. Així mateix, va demanar més "unitat" als professionals de l'enginyeria per tenir més "força" en les seves reivindicacions.

Mira el vídeo de la jornada en aquest enllaç.

Feu-ho córrer
  • Més

D’esquerra a dreta: Lluís Obiols, president de la Comissió Tècnica de l’Enginyeria; Natàlia Mas, directora general d’Indústria de la Generalitat; Miquel Darnés, degà; i Marino Alonso, representant del Consell Assessor del Col·legi.

[+] Ampliar

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial