25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > "La sortida del túnel"


Notícies

RSS

Dimecres, 21 de juliol de 2021

"La sortida del túnel"

El degà fa balanç, a l'Observatori de juliol-agost, del que portem de 2021. Miquel Darnés també parla de la reactivació de l'activitat col·legial i explica algunes accions en defensa de la professió. Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web.

Observatori del Theknos 245

La sortida del túnel

Quan escric aquestes línies estem a mitjans del mes de juny i podem dir que gairebé ha passat mig any; mig any que no ha estat gens fàcil, però amb feina i esforç ens n'anem sortint. Per començar, els ingressos procedents del control documental (visat, RVD i IIT) estan anant força bé. Estem un 26% per sobre el pressupost, un 18% més que el 2020 i només un 2,8% per sota del 2019, en els mateixos períodes. Si es manté la tendència a l'alça, podem tancar l'exercici amb resultats encara millors. Per tant, la recuperació en determinats sectors és un fet i com a Col·legi també en sortim beneficiats. D'altra banda, pel que fa a les ofertes a la Borsa de treball -un bon indicador de l'activitat econòmica-, podem dir que estem un 14% per sobre de l'any passat, però encara un 25% per sota de l'any 2019. Queda camí per recórrer.

Pel que fa a l'activitat col·legial, l'hem anat trampejant com hem pogut i cal agrair a tots els col·legiats i col·legiades l'esforç que feu per seguir a distància les propostes que us anem oferint, cosa que ha fet que el nombre total d'assistents a cursos, conferències i seminaris web, fins ara, estigui per sobre dels dos anys anteriors. Però no volem que això sigui un escenari permanent, ans al contrari: ens agradaria molt poder recuperar l'activitat presencial que teníem abans de la pandèmia, perquè creiem que poder parlar de tu a tu, poder compartir espai físic, poder, en definitiva, interactuar, té un valor afegit que la millor tecnologia del món no pot substituir. Per tant, us demanem que, per poc que pugueu -ara que les mesures s'estan flexibilitzant-, us torneu a acostar al carrer de Consell de Cent, 365, a casa vostra, per, entre tots i totes, tornar a donar vida a la nostra estimada seu.

I pel que fa a l'activitat corporativa, podem dir que l'hem continuat mantenint sense defallir, ja que en moments com aquests és quan més falta fa que ens escoltin, que comptin amb nosaltres i que puguem defensar els nostres interessos, com en més llocs millor.

Així doncs, ens vam reunir amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya perquè activi la sentència de l'Audiència Nacional, que anul·la la reserva d'activitat per als arquitectes i aparelladors pel que fa a les inspeccions tècniques d'edificis (ITE). Ens hem reunit amb la Diputació de Barcelona per poder fer els informes d'idoneïtat tècnica (IIT) a diferents municipis, aprofitant l'expertesa que ja tenim en el consistori barceloní. També hem signat un conveni amb Endesa per, entre altres coses, ajudar els col·legiats en la gestió de subministraments amb la companyia distribuïdora, i un altre amb les cambres de comerç per poder avançar en la mediació en l'àmbit tècnic.

Per acabar, ens vam reunir amb l'Ajuntament de Barcelona, aquest cop com a Mesa d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC), juntament amb l'Instituto de Graduados en Ingeniería e Ingenieros Técnicos de España (INGITE), per parlar del concurs públic per a enginyers, que està suspès temporalment a causa d'un recurs posat per quatre col·legis d'enginyers de segon cicle, que consideren -estem convençuts que erròniament- que els graduats en Enginyeria no hi poden accedir. Esperem, doncs, que en el que queda per finalitzar l'any no hi hagi cap entrebanc seriós que ens impedeixi continuar progressant adequadament.

Miquel Darnés
Degà

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial