25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Mira com obtenir oportunitats de feina a Europa


Notícies

RSS

Dimarts, 11 de maig de 2021

Mira com obtenir oportunitats de feina a Europa

Ja està publicat el vídeo del webinar "Licitacions europees. Una nova oportunitat per a les empreses d'enginyeria". Els ponents expliquen els passos a seguir i donen consells per presentar-se a aquests contractes. També, que en aquest web el COGITI selecciona els contractes públics més destacats per a enginyers de l'àmbit industrial. És la primera activitat que el Col·legi organitza conjuntament amb el COGITI.

El Col·legi va voler aprofundir en les licitacions europees organitzant una jornada el 6 de maig amb la col·laboració del CCETIC, de la METGEC i del COGITI. I no és d'estranyar, ja que les xifres són espectaculars: la Unió Europea gasta, cada any, el 14% del seu PIB en contractació pública (uns 2 bilions d'euros) i publica, també anualment, 746.000 anuncis.

Què són les licitacions

Gerardo Arroyo, de l'Oficina Europea de COGITI, i Isabelle de la Cave, de l'IE University, van començar explicant que els contractes públics s'adjudiquen a través de convocatòries de licitació i que en el cas de la Unió Europea aquests apleguen diversos àmbits com estudis, assistència tècnica, formació, consultoria o l'organització de conferències.

L'eina que heu de conèixer

Els ponents van insistir en què els contractes estan oberts a qualsevol operador econòmic (gran o petit) i que tots ells es publiquen al web www.ted.europa.eu. El COGITI va obrir el 2020 el portal www.cogiti.es/licitaciones per agrupar les licitacions disponibles per a enginyers de l'àmbit industrial i oferir informació d'utilitat. Aquesta eina està disponible per a col·legiats, també d'ENGINYERS BCN, i es pot fer servir per cercar licitacions mitjançant paraules clau i països.

Si voleu saber més...

El webinar va dividir-se en tres blocs: tipus de licitacions europees, anàlisis del projecte i passos per crear una licitació d'èxit. La presentació va anar a càrrec de Miquel Darnés, degà del Col·legi, el qual va donar la benvinguda als assistents a una activitat que va ser proposada per la Comissió Tècnica de l'Enginyeria i que es va seguir des de diversos punts de l'Estat Espanyol.

En aquest enllaç trobareu el vídeo complet del webinar.

Feu-ho córrer
  • Més

Fotograma del webinar "Licitacions europees. Una nova oportunitat per a les empreses d'enginyeria"

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial