25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > "Els fons Next Generation i els col·legis professionals"


Notícies

RSS

Dimarts, 11 de maig de 2021

"Els fons Next Generation i els col·legis professionals"

El degà parla, a l'Observatori de maig-juny,del "paper gairebé testimonial" que han tingut els col·legis professionals en l'elaboració del document de la Generalitat sobre projectes emblemàtics susceptibles de rebre part dels fons europeus de la COVID. Miquel Darnés també parla del nou equip de la Junta de Govern. Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web.

Els fons Next Generation i els col·legis professionals

Si ens donessin un euro per cada cop que hem llegit, escoltat o parlat dels famosos 750.000 milions d'euros que la UE està disposada a gastar per a la recuperació econòmica post-COVID, seríem tots rics. En el repartiment, l'Estat espanyol és el que en surt més ben parat, amb 150.000 milions d'euros. Catalunya s'ha esforçat per presentar una sèrie de projectes emblemàtics per obtenir-ne una part. En aquest afer, els col·legis hi hem tingut un paper gairebé testimonial. I ja no només en l'escassa representació en el comitè d'experts -només un representant-, sinó també en la nostra minsa presència com a actors implicats en els diferents projectes. Dels 27 presentats, només en tres es té en compte la participació dels col·legis professionals.

Així doncs, tenim que al projecte 13, Revitalització dels hàbitats urbans, es fa esment només dels col·legis d'administradors de finques, quan nosaltres també hi hauríem de constar, ja que una part important del projecte es basa a millorar l'eficiència energètica dels edificis. Al 19, Urban Tech Hubs, es parla d'entitats i col·legis professionals i creiem que, si arriba el moment, pensaran en nosaltres; i al 25, Transformació digital i tecnològica de la indústria catalana, apareix la categoria Entitats (com, per exemple, FOMENT, PIMEC, Col·legi d'enginyers industrials, entre d'altres). Suposem que entre aquests altres també hi serem nosaltres, ja que no s'entendria que, després d'haver celebrat els anys de la Indústria 4.0 (2016) i de l'Enginyeria 4.0 (2018), no hi fóssim. Val a dir que com a Consell de Col·legis, ens vam reunir amb el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, per parlar del tema i de com podríem participar també en altres projectes. El secretari ens va atendre bé i va prendre nota del nostre interès per col·laborar. Se'ns va dir que els projectes no són tancats i que està previst anar-los ampliant. Restem a l'espera, però segurament caldrà tornar-hi a insistir un cop hi hagi nou govern.

Amb tot, no som gens optimistes. En primer lloc, hi ha molts dubtes sobre la capacitat de les comunitats autònomes per decidir el destí dels fons. Un altre element que ens preocupa és quins seran els mecanismes previstos per garantir l'accés de les pimes als fons, atès que la gran majoria d'empreses catalanes ho són. Finalment, com a col·legis, en general, no som el lobby que hauríem de ser, i una prova d'això és la poca presència que tenim, d'entrada, en aquests projectes. Ateses les circumstàncies, ja comença a ser urgent impulsar la creació d'eines i instruments que ara no tenim i que ens serveixin per tenir més pes i presència en la societat i en l'Administració. Per nosaltres no quedarà.

UN NOU EQUIP AL CAPDAVANT DEL COL·LEGI

En aquest Theknos s'explica amb detall la candidatura Equip Darnés, que va ser proclamada guanyadora el 22 de març passat. Ens podreu conèixer, sobretot als tres nous membres, i també podreu veure quin serà el full de ruta que volem seguir en aquest nou mandat. Comptem amb tots vosaltres per tirar-lo endavant. Ja sabeu que els col·legiats i les col·legiades sou, juntament amb la Junta i l'equip humà, un dels tres pilars bàsics d'ENGINYERS BCN. Ens esperen quatre anys intensos de feina, esforç i compromís i estem segurs que, amb el vostre suport i escalf, seran profitosos per a tots nosaltres, per al Col·legi i per a la professió. Encartat dins la revista trobareu el tríptic de campanya.

Miquel Darnés,
Degà

Feu-ho córrer
  • Més

Portada del Theknos 243

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial