25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > "El Col·legi Digital"


Notícies

RSS

Dimarts, 1 de desembre de 2020

"El Col·legi Digital"

El degà parla, a l'Observatori de novembre-desembre, dels passos que ENGINYERS BCN està donant cap a la digitalització del Col·legi. També tracta el pressupost de 2021Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web.

El Col·legi Digital

Si hi ha un àmbit on no podem deixar d'avançar, aquest és el digital. Com a corporació compromesa amb la innovació, la proactivitat i l'eficiència, hem de ser capaços d'integrar la digitalització com un eix estratègic bàsic per al nostre futur. De fet, el Col·legi sempre ha estat capdavanter en l'aplicació de les eines més avançades per dotar els col·legiats de serveis cada cop més "digitalitzats". En són una bona mostra el Tecnovisat, la Tecnoaula, les votacions electròniques, la XARXA e-BCN, el videostreaming, les reunions telemàtiques, el Torna-la a Veure, la plataforma d'inscripcions, l'aplicació de la Borsa de treball, etc. D'altra banda, la digitalització és cada cop més present en els nostres processos i procediments interns, que milloren l'eficiència de la gestió, amb eines tan útils com les aplicacions de la business intelligence (BI).

Per tant, el camí que cal seguir és clar. Hem d'apostar per l'e-Col·legi, que els col·legiats puguin dur ENGINYERS BCN al mòbil i que des de qualsevol dispositiu puguin fer servir pràcticament tots el serveis actuals i els que hem d'anar incorporant. A més, que disposin d'un espai personal al nou web, en el qual sempre que vulguin puguin saber la seva relació amb el Col·legi, els serveis que fan servir i l'estat de les gestions, entre altres coses. També hem d'anar introduint elements com la intel·ligència artificial i altres opcions digitals, que ens ajudin en la presa de decisions. Però hem de tenir clar que la digitalització no consisteix només a fer servir tecnologia, sinó també a repensar la governança, canviar les relacions entre col·legiats i dels col·legiats amb el Col·legi, replantejar la manera de participar en la vida col·legial... En definitiva, avançar cap a un entorn més proper, més participatiu i més útil. Per la nostra part, no escatimarem esforços perquè el tsunami digital, que tot ho envaeix, no se'ns emporti, ans al contrari, que ens serveixi per reorientar-nos cap a un futur millor.

UN PRESSUPOST 2021 VUCA

En l'Observatori del Theknos 236, de març-abril d'aquest any 2020, de manera premonitòria, es parlava d'un món VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu), perquè és ben cert que amb la pandèmia som en un escenari VUCA al cent per cent. Per aquest motiu, en la llarga història del Col·legi, seria difícil trobar un any en què fer un pressupost esdevingui més complicat. Mai no hem tingut la bola de vidre que tan bé aniria a l'hora de predir determinats ingressos, com els visats, la publicitat, el lloguer d'espais o d'altres, ja que depenen de factors diversos. Però aquest cop no tan sols no disposem de la bola de vidre, sinó que qualsevol predicció, per estudiada que sigui, se'n pot anar en orris en qualsevol moment, a causa de la situació inesperada que ens ha tocat viure.

Per tant, mirarem de fer el pressupost de la millor manera que siguem capaços, però sense descartar que, en el decurs de l'any, hàgim d'aplicar un pla de contingència semblant al d'enguany. Si sempre hem procurat ser flexibles davant els canvis, en aquests moments encara més. I tampoc no deixarem de mirar de ser creatius i innovadors en tot el que calgui. Així doncs, us demanem, com sempre, que participeu en les votacions per aprovar-lo els dies 16 i 17 de desembre.

Miquel Darnés,
Degà

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial