25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > El Grup Territorial de l’Anoia fabrica 30 respiradors


Notícies

RSS

Dijous, 2 d'abril de 2020

El Grup Territorial de l’Anoia fabrica 30 respiradors

Si fa uns dies us informàvem del primer respirador presentat amb èxit per un grup de col·legiats de l'Anoia, ara podem dir amb orgull que ja s'han enllestit 30. S'està a l'espera de què l'Agència Espanyola del Medicament els homologui per poder distribuir-los. El Col·legi ha col·laborat, entre altres, en l'obtenció del material. També hi ha en marxa un projecte de fabricació de mascaretes protectores. Vídeo. Web amb la informació actualitzada.

El Grup Territorial a l'Anoia ha enllestit el muntatge dels 30 primers respiradors de campanya fabricats a partir dels dissenys fets pel col·lectiu del projecte OxyGEN. Pendents de l'homologació de l'Agència Espanyola del Medicament, l'objectiu és distribuir-los el més aviat possible als centres sanitaris de la Conca d'Òdena que més ho necessitin.

El Col·legi ha col·laborat en l'obtenció del material, com la crida que va realitzar per sol·licitar metacrilat. Els grups territorials són una iniciativa d'ENGINYERS BCN amb l'objectiu de connectar companys de professió d'un mateix territori. Amb iniciatives com aquestes es posa de manifest la importància d'una bona xarxa professional.


 
Els respiradors han estat muntats per un grup de nou enginyers i altres col·laboradors voluntaris en una nau del polígon industrial d'Igualada, seu de l'empresa Waterologies, que aquests dies ha deixat de banda la seva activitat habitual -la tecnologia per al tractament d'aigües- i ha posat en marxa tota la seva maquinària i la xarxa de proveïdors per aconseguir les peces de metacrilat tallades a partir dels plànols dissenyats per l'equip d'OxyGEN. Pel que fa els motors, peça clau dels respiradors, els ha facilitat gratuïtament l'empresa d'automoció Doga, amb seu Abrera i ben aviat també a Castellolí. D'altres peces que faltaven les han adquirit els mateixos enginyers amb recursos propis i aportacions de material d'altres col·laboradors. Tots ells hi estan treballant des de fa dues setmanes de manera totalment voluntària.
 
Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca dins el grup Malla de la Conca d'Òdena, impulsat per Igualada=Disseny i TIC ANOIA, que té com a objectiu coordinar els diferents projectes que han sorgit dins la zona de confinament per ajudar al sistema sanitari, ja sigui imprimint material en 3D o fabricant-ne en petits tallers per tal d'obtenir peces com obreportes, viseres o ulleres protectores, a més de respiradors.
 
ENGINYERS BCN agraeix la feina del Grup Territorial de l'Anoia i anuncia que l'equip també té en marxa un projecte de fabricació de mascaretes protectores fetes amb teixit i amb filtres de material paper fungible, gràcies a una important donació de paper de filtre feta per l'empresa paperera MB Papeles Especiales, que ben aviat es podrà fer públic i que resta només pendent de l'homologació d'Eurecat.

En aquest apartat s'actualitzarà la informació sobre aquest tema.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial