Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

IGEMA

Portada > El Col·legi > Notícies > Missatge de la Junta de Govern sobre la crisi del COVID-19


Notícies

RSS

Dijous, 19 de març de 2020

Missatge de la Junta de Govern sobre la crisi del COVID-19

La Junta de Govern del Col·legi ha redactat un document on s'adreça a col·legiats, administracions i a la societat en general sobre la crisi causada pel COVID-19. També informa de com està afectant aquesta situació a ENGINYERS BCN. Llegeix-lo sencer en aquesta notícia.

Benvolguts companys i companyes,

Estem en un moment molt complicat des del punt de vista sanitari, però també per les repercussions que aquesta situació d'aturada generalitzada poden suposar per a la nostra economia. Des del Col·legi som plenament conscients de les dificultats que aquesta realitat pot comportar als nostres col·legiats. S'ha de tenir en compte que una necessitat vital per als enginyers que exerceixen per compte propi, com a persona física o jurídica, és poder disposar de liquiditat suficient per poder fer front a aquest escenari. També hem de pensar en aquells que treballen per compte d'altri i com la incertesa actual pot posar en perill els seus llocs de treball. Caldrà analitzar les mesures que l'administració està adoptant i que puguin afectar el nostre col·lectiu, per tal de posar solució a totes aquestes qüestions.

Aquest entorn advers és una oportunitat per avançar en la digitalització i la reducció del model presencial en els llocs de treball i en les tramitacions. Ara moltes empreses i professionals es veuran obligades a fer aquest salt tecnològic per tal de guanyar en flexibilitat, malgrat que hi haurà casos en què no serà del tot possible. En qualsevol cas, proposem que els nostres professionals mantinguin el funcionament ordinari, dins el possible, per la via telemàtica.

De fet, el Col·legi ja fa temps que avança cap a la digitalització plena i, avui, tot l'equip humà està fent teletreball amb les millors condicions tècniques. D'aquesta manera, podem mantenir reunions de feina, entre elles les de la Junta de Govern, de forma telemàtica. Hem de confiar que una mesura tan dràstica com el confinament actual serveixi com a teràpia de xoc per poder aturar els ràtios de contagi i el col·lapse sanitari que ens podria portar, en poc temps, al col·lapse econòmic.

Volem aprofitar per fer arribar el nostre agraïment al sector sanitari, públic i privat, al personal d'emergències i seguretat que treballa de forma incansable per contenir els efectes de la crisi del Covid-19. Però també volem fer un reconeixement als sectors dels serveis bàsics i essencials, com l'alimentari, i molts altres, que ens permeten seguir funcionant mentre la majoria ens trobem confinats.

Demanem a l'administració que vetlli perquè els bancs allarguin els períodes de retorn tant de temps com duri la crisi actual. També demanem que s'obrin línies de finançament i avals per poder fer front a la falta de liquiditat i que se n'asseguri l'accés a PIMES i a professionals, com els de l'enginyeria als quals representem. Recolzem aquelles mesures que garanteixin uns ingressos mínims i que permetin diferir el pagament d'impostos.

Des del Col·legi us donem tot el suport en aquests moments difícils i us anirem informant de les novetats i canvis durant tota aquesta crisi.

Junta de Govern
Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial