Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Miquel Roca: “La Llei Òmnibus és parcialment inconstitucional”


Notícies

RSS

Dijous, 18 de febrer de 2010

Miquel Roca: “La Llei Òmnibus és parcialment inconstitucional”

L'advocat considera que la Llei va més enllà de la Directiva de Serveis. Vegeu el vídeo de resum de l'acte.

En una conferència organitzada pel CETIB i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, amb el suport de setze col·legis d’enginyers de Catalunya, l’advocat Miquel Roca i Junyent, ha afirmat que “la llei Òmnibus és parcialment inconstitucional”.

La conferència ha tractat l’actual polèmica derivada de la llei Òmnibus, que transposa a l’estat espanyol la directiva europea de Serveis.

Aquesta Llei incideix de forma específica en la col·legiació dels professionals i també en les condicions dels visats. A més, posa en qüestió la viabilitat dels col·legis, que actualment agrupen més d’un milió de professionals a tot l’Estat i que suposen el 8,8% del PIB espanyol.

La conferència ha posat de manifest el risc que corren la ciutadania i els consumidors davant l’absència d’un marc de control i garanties en els projectes.

Roca ha afirmat que la Constitució espanyola empara l’existència dels col·legis professionals i la col·legiació obligatòria, per tant, “mentre no es modifiqui la constitució, els Col·legis professionals s’han de mantenir”.

Recurs d’inconstitucionalitat
Durant el torn de preguntes posterior a la conferència, Xavier Campà i de Ferrer, subdirector general d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que el seu departament ha emès un informe en què es manifesta que la Llei Òmnibus vulnera les competències exclusives de la Generalitat en matèria de col·legis professionals. Per això, s'ha procedit a sol·licitar el preceptiu dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, previ a la interposició del recurs d'inconstitucionalitat

Roca ha afirmat que la llei Òmnibus “sorgeix d’un plantejament injustificat”. Segons l’expert en dret, no existeix cap legislació comunitària que imposi la supressió de l’obligació de col·legiar-se i que per tant justifiqui la nova llei. De fet, la directiva de Serveis defensa la col·legiació obligatòria i/o la regulació de les professions.

Respecte al visat, Roca ha afirmat que “passa exactament el mateix que amb la col·legiació obligatòria. El visat forma part de l’exercici de les professions titulades” i la seva obligatorietat també és llei. “El visat no és capriciós. No hi ha ni una sola disposició de la directiva de Serveis que ho prohibeixi o recomani lo contrari”.

Enllaços relacionats

Feu-ho córrer
  • Més

Miquel Roca, acompanyat dels dos degans amfitrions de l'acte

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari