Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > El Grup Territorial del Maresme visita l'antiga escola d'enginyeria de Canet de Mar


Notícies

RSS

Dimecres, 31 de juliol de 2019

El Grup Territorial del Maresme visita l'antiga escola d'enginyeria de Canet de Mar

Una desena de persones va participar el passat dijous 18 de juliol a la visita a l'escola de teixits de Canet de Mar. L'activitat va estar organitzada pel Grup territorial del Maresme.

L'antiga Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial Tèxtil especialitzada en Teixits de Punt va ser fundada l'any 1922 per la Mancomunitat de Catalunya. Un grup de col·legiats va tenir l'ocasió de visitar-la i d'assabentar-se de moltes curiositats que emanen de la història de l'edifici. El conjunt està format per dos edificis: el de l'escola, fruit d'una reforma (1933) realitzada per Joan Rubió i Bellver sobre un edifici anterior, i l'antiga nau industrial de la fàbrica Floris-Busquets, edifici noucentista de l'any 1915, obra de Pere Domènech i Roura.

Actualment, l'escola d'enginyeria ja no desenvolupa aquesta funció universitària i des del 2006 s'ha transformat en el Centre de Recerca Tèxtil com a referent en recerca i desenvolupament dels tèxtils funcionals de Catalunya, estant integrat amb Cetemmsa a EURECAT.

L'escola acull també aules de formació vinculades als cicles formatius amb formació dual de grau mitjà de Confecció i moda i de grau superior de Patronatge i moda.

La visita va ser guiada per l’enginyer i investigador en Francesc Pera on va explicar en el marc del museu la història de l’escola, del gènere de punt i de les recerques desenvolupades als teixits tècnics. Una de les curiositats va ser observar una reproducció del 1882 de la primera màquina de teixir gènere de punt, com a teler quadrat, i inventada per l’anglès William Lee el 1589. El seu principi operatiu és encara emprat actualment.

Una sortida interessant i enriquidora que va acabar en un sopar amb tots els membres del grup.

Feu-ho córrer
  • Més

Els col·legiats assistents: Carles Torras, coordinador del grup Territorial, Carles Dresaire, Ignasi Castejón, Jordi Chaparro, Jordi Fernàndez, Marià Garriga, Meritxell Ibáñez, Pere Jori, Enric Rivera i Ricard Nogués membre de la Junta de Govern.

[+] Ampliar

Reproducció de 1882 d'una màquina de teixir gènere de punt de tipus William Lee.

[+] Ampliar

Part del grup en un moment de la visita.

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica