Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > El Col·legi se suma a la lluita de les dones


Notícies

RSS

Dilluns, 11 de març de 2019

El Col·legi se suma a la lluita de les dones

El Col·legi va participar en la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora sumant-se al Congrés de Dones, Ciència i Tecnologia de Terrassa, que va tenir lloc els dies 6 i 7 de març i a l’acte de la Intercol·legial “Dones col·legiades en acció”, el dia 7 de març a Barcelona.

Durant el transcurs de la setmana passada van tenir lloc a tot el país nombrosos actes per alçar la veu en favor la igualtat per raons de gènere, la lluita contra la discriminació i la violència i en favor dels drets de les dones.

El Congrés de Dones, Ciència i Tecnologia de Terrassa va ser organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica. El seu principal objectiu: fer arribar a la societat i les futures generacions dades sobre la situació de les dones. Amb 68 ponències dividides en els àmbits comunicació, salut i entorns científics i tecnològics al llarg de la història, l’acte va comptar amb uns 400 assistents.

La vicedegana del Col·legi, Maria Cinta Pastor i la col·legiada Dolors Puig, van liderar les sessions de l’àmbit tecnològic el dia 6 de març. Laura López, vocal de la Junta de Govern, va intervenir amb la presentació “L’accessibilitat universal dels habitatges. Especial atenció a la situació de la dona”. La col·legiada Mercè Gorina va presentar “Enginyeres, us asseguro que millorem el món” i Anna Pujol, també col·legiada a ENGINYERS BCN, va formar part del comitè organitzador de l’acte a més de fer-se càrrec d’una de les sessions.

Alguns aspectes a destacar i conclusions del Congrés són, entre d’altres, la importància que tenen pares i mares en l’elecció dels estudis per part de les noies. En aquesta línia, Dolors Gallego va presentar l’estudi realitzat a través l’enquesta contestada per pares i mares a través de les AFA. També fer esment a les aportacions de les més joves, les estudiants de secundària, que guiades per la seva mestre, Lucía Ramis, de l’Institut Ernest Lluc van donar un testimoni en primera persona de les seves experiències a través del treball per projectes, que les ha ensenyat a saber mirar la realitat des de diferents perspectives.

Van sorgir temes tan importants com la necessitat d’assegurar la llibertat econòmica i en termes d’equiparació professional entre dones i homes per poder assegurar la igualtat entre gèneres. En aquest punt, prendran un paper especialment rellevant els col·legis professionals, com a instrument de representativitat i força davant la societat i l’Administració, en el foment de l’ocupació, la formació continuada i la defensa jurídica dels i les professionals.

El 7 de març la trobada va ser organitzada per la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial. Sota el títol “Dones col·legiades en acció”, va tenir lloc al Pati de Columnes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). El seu objectiu principal: fer un clam per l’equitat a través de la lectura del “Decàleg per l’equitat de gènere en l’àmbit dels col·legis professionals de Catalunya”. Maria Cinta Pastor, vicedegana, va llegir part d’aquest document, com a membre i representant d’ENGINYERS BCN dins el grup de dones que el va elaborar. A destacar l’esperit transversal d’aquest grup de treball que se centra específicament i totalment en la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat.

L’acte es va inaugurar amb els parlaments de Núria Carrera i Teresa Blasi, de la Comissió de Dones i Igualtat, i de la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay Rosell. Els va seguir la ponència sobre l’entitat “Ca la Dona, un espai de dones i per dones”, a càrrec de Felisa Prades i Sandra Bestraten, i la lectura del decàleg, que trobareu adjunt a aquesta notícia.

Feu-ho córrer
  • Més

La Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial

[+] Ampliar

La vicedegana, Maria Cinta Pastor, en el congrés

[+] Ampliar

La col·legiada Dolors Puig, durant l'acte

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica