Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > L’exemple del Port de Barcelona en mobilitat elèctrica


Notícies

RSS

Dilluns, 11 de març de 2019

L’exemple del Port de Barcelona en mobilitat elèctrica

En un moviment exemplar d’aposta per la sostenibilitat, el Port de Barcelona ha incorporat a la seva flota 111 vehicles elèctrics (VE). Aquest cas, i la situació actual dels VE, van ser objecte d’anàlisi en un acte al Col·legi el passat 7 de març.

“Imparable” va ser la paraula que va utilitzar Joan Pallisé, responsable VE a l’empresa Circutor, per definir el futur d'aquests vehicles. Ho va fer a la conferència que el 7 de març va coorganitzar l'Associació Catalana de Facility Management (ACFM) i ENGINYERS BCN i que va posar el focus en un dels sectors que més està redefinint l’enginyeria de l’àmbit industrial, la mobilitat elèctrica.

L’acte va començar amb la benvinguda del degà, Miquel Darnés, qui va parlar de les tres potes que han de sostenir el desenvolupament dels VE: tecnològica, política i ciutadana. Manuel Járrega, president de l'ACFM va assegurar que “per als facility managers és cabdal la integració de l’energia en els sites”.

Miquel Montaner, vicepresident de l’ACFM, va presentar els ponents. El primer en parlar va ser Eduardo González, Cap de Conservació i Ajudes a la Navegació del Port de Barcelona. La seva presentació va tractar l’esforç que aquesta infraestructura ha fet en vers la mobilitat sostenible. Del total de vehicles que tenen, gairebé la meitat són elèctrics. També han instal·lat un conjunt de punts de recàrrega (tres d’ells els poden utilitzar els ciutadans) i han elaborat una sèrie de mesures per fomentar l’ús dels VE (per exemple: valoren, en els concursos públics, que els possibles proveïdors fomentin la mobilitat elèctrica).

Per la seva part, Joan Pallisé, Director de Relacions Institucionals de Circutor, es va centrar en l’estat dels VE avui en dia. Va donar algunes xifres (a Espanya només l’1% dels vehicles que es compren són d’aquest tipus enfront del 36% de Noruega) i va desmuntar algunes de les idees que hi ha sobre els VE: “No ens faltarà electricitat, un generador eòlic és suficient per abastir 700 cotxes elèctrics a l’any”.

ENGINYERS BCN continua compromesa amb la mobilitat sostenible i, amb actes com aquest, consciencia envers un tema que toca tant de prop els enginyers de l’àmbit industrial.

Feu-ho córrer
  • Més

D’esquerra a dreta, Miquel Montaner, vicepresident de Relacions Institucionals de l'Associació Catalana de Facility Management; Miquel Darnés, degà del Col·legi; i Manuel Járrega, president de l'Associació Catalana de Facility Management.

[+] Ampliar

D’esquerra a dreta, Joan Pallisé, director de Relacions Institucionals i Responsable VE de Circutor; Miquel Montaner, vicepresident a l'ACFM; i Eduardo González, Cap de Conservació i Ajudes a la Navegació del Port de Barcelona.

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica