Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Arriba la fi de l’impost al sol


Notícies

RSS

Dilluns, 8 d'octubre de 2018

Arriba la fi de l’impost al sol

El Consell de Ministres del passat 5 d’octubre va aprovar el Real Decret-Llei 15/2018, de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors. Pots consultar-ho aquí.

Tot i que més endavant es farà un anàlisi més exhaustiu d’aquesta nova legislació, a continuació es fa un molt breu resum de les seves principals característiques:

 • S’introdueix un paquet de mesures per lluitar contra la pobresa energètica: augment dels límits d’energia anual amb dret a descompte, ampliació de les casuístiques per accedir al bo social (famílies monoparentals o amb membres amb discapacitat reconeguda o amb menors de 16 anys). També s’afegeix el bo social per a usos tèrmics.
   
 • Modificació de la informació continguda a la factura elèctrica de les comercialitzadores, autorització d’accés d’aquestes a la corba de càrrega dels seus clients per a poder oferir una tarifa acord amb el consum així com prohibició de contractació “porta a porta” per al segment de consumidors domèstics. Aplicació de mesures d’inhabilitació directa per comercialitzadores que realitzin pràctiques fraudulentes en el mercat, com l’incompliment de les seves obligacions de compra d’energia als mercats diaris i intradiaris.
   
 • Supressió de l’impost al sol, reconeixement del dret d’autoconsum compartit i simplificació administrativa i tècnica per instal·lacions de petita potència.
   
 • Concessió de pròrrogues per a grans projectes de generació basats en energies renovables (objectiu entrada en funcionament dels 9.000 MW adjudicats de cara al 2020).
   
 • Mesures per fomentar el Vehicle amb Energies Alternatives (VEA) com per exemple eliminació de la figura del gestor de càrregues.
   
 • Adopció de determinades mesures relacionades amb normativa fiscal entre d’altres, l’eliminació de l’efecte multiplicador sobre els preus del mercat majorista quan aquests preus estiguin fixats per centrals de cicle combinat.

Pots consultar la publicació aquí

Aprofitem per recordar-vos que el Col·legi fa servir els canals habituals de comunicació (butlletí, notícies i apartat Novetats legislatives) del buidatge normatiu que realitza diàriament.

Feu-ho córrer
 • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica