Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Presència del Col·legi a RAC1 per parlar de la climatització


Notícies

RSS

Dilluns, 19 de juny de 2017

Presència del Col·legi a RAC1 per parlar de la climatització

Són habituals les queixes per l’aire condicionat durant l’estiu a la feina o al transport públic. Per tal de posar-hi llum a un tema que genera tant conflicte, Josep Maria Vall, dels Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN, ha explicat al programa Via Lliure de RAC1 què diu la normativa, perquè és una qüestió tan polèmica i què hauríem de fer per tal de no passar tan fred durant aquests mesos. Escolta l’entrevista sencera aquí. (Busca el programa de dissabte 17, a les 9 h, a partir del minut 10:35)

La temperatura de l’aire condicionat, segons la normativa actual, hauria de ser de 26 o de 27 graus. És el que ha assegurat Josep Maria Vall, dels Serveis Tècnics del Col·legi, al programa Via Lliure de RAC1 el dissabte dia 17: “L’error típic és arribar amb calor i voler estar frescos en 2 minuts. A qui li toqui de ple ho passarà difícil i a qui no, no ho notarà”.

Vall, enginyer tècnic industrial, ha explicat que en moltes activitats sí es compleix la normativa perquè s’han de passar moltes inspeccions. Pel que fa al transport públic, ha argumentat que la sensació de fred és més acusada perquè “passem d'estar en moviment, amb molta calor, a un espai climatitzat”. I per tant, “encara que el transport públic estigui a 27 graus, la sensació és de fred”. En aquest sentit, ha aconsellat que s’apliquin àrees de transició, com per exemple posar aire a les estacions de metro, però lleugerament més suau.

Consulta l’entrevista completa en aquest enllaç. (Busca el programa de dissabte 17, a les 9 h, a partir del minut 10:35)

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 - Fax: 932 15 20 81 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2018 Any de l'Enginyeria'