Ahir es va presentar l’actualització del Manual de Seguretat Contra Incendis d’EBCN. L’acte va tenir un gran èxit d’assistència, omplint la sala d’actes del col·legi i emetent-se també a través de videostreaming.
Les primeres paraules han anat a càrrec del Sr. Miquel Darnés, degà del col·legi, que ha agraït el treball realitzat durant els últims 3 anys a tots els agents que han fet possible la publicació en especial a les comissions del col·legi, al departament de Formació, Comunicació i Màrqueting, els tècnics redactors i les empreses que hi han donat suport.
Durant la jornada, la Sra. Laia Liébana, vocal de la Junta de Govern, i el Sr. Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències, van explicar com el Manual de Seguretat Contra Incendis pretén ser una eina útil per a la formació dels professionals vinculats al sector, tant per a projectistes, directors d’obra, prescriptors, tècnics comercials, i d’altres tècnics vinculats a la seguretat contra incendis.
Es va exposar el procés d’actualització, i els trets diferencials del Manual actualitzat vers l’original. Com a novetats es van destacar:
Us facilitem l’enllaç al nou apartat web del col·legi on podreu trobar tota la informació respecte al Manual de Seguretat Contra Incendis, i les fitxes per a la seva descàrrega.
Posteriorment es va fer una breu ressenya de les Fitxes que ahir es van publicar, i es va anunciar el calendari de conferències que desenvoluparan el contingut tècnic de les mateixes:
- Presentació de la Fitxa 1.1. sobre Reacció al Foc, redactada per el Sr. Rubén Gonzalez, i que es presentarà el proper 21 de desembre de 2016. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).
- Presentació de la Fitxa 1.2. sobre Resistència al Foc, redactada per el Sr. Xavier Cemeli, i que es presentarà el proper 24 de gener de 2017. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).
- Presentació de la Fitxa 1.3. sobre Sectorització Mòbil, redactada per la Sra. Lorena Huerta, i que es presentarà el proper 14 de març de 2017. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).
- Presentació de la Fitxa 1.4. sobre Estabilitat al foc i Protecció estructural, redactada per el Sr. Lluís Masimon, i que es presentarà el proper 14 de febrer de 2017. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).
La segona part de la Jornada es va destinar a la intervenció de cadascuna de les empreses principals que han donat suport a l’elaboració de les 4 Fitxes que formen la Família de Protecció Passiva. En aquest sentit les empreses van exposar els seus productes més destacats i com aquests contribueixen a la seguretat passiva contra incendis. En destaquem la intervenció del Sr. José Manuel Fernández de l’empresa IPUR amb l’explicació dels canvis normatius que afectes a l’espuma de poliuretà i l’explicació de les característiques de reacció al foc d’aquests elements; l’aportació del Sr. José Luis Borrego per part de Fire Project i la presentació del seu producte Hapuflam com a malla intumescent per a la protecció de cablejat elèctric; del Sr. Elías López, CEO de INTISI, empresa del grup PREFIRE, i la seva clara explicació de les cortines tèxtils com a solució que respon a unes noves necessitats del mercat fent èmfasi en els assaigs i la normativa relacionada amb aquest producte; i per acabar la intervenció de Jordi Guivernau ponent per part de l’empresa Rockwool amb l’explicació de les característiques i aplicacions de la llana de roca en la construcció, i el valor afegit de la no toxicitat d’aquest producte.
Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona
Tel: 934 96 14 20 - ebcn(ELIMINAR)@ebcn.cat
© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat
També ens trobareu a: