Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Inauguració de l’Actualització del Manual de Seguretat Contra Incendis


Notícies

RSS

Dimecres, 9 de novembre de 2016

Inauguració de l’Actualització del Manual de Seguretat Contra Incendis

Ahir es va presentar l’actualització del Manual de Seguretat Contra Incendis d’EBCN. L’acte va tenir un gran èxit d’assistència, omplint la sala d’actes del col·legi i emetent-se també a través de videostreaming.

Les primeres paraules han anat a càrrec del Sr. Miquel Darnés, degà del col·legi, que ha agraït el treball realitzat durant els últims 3 anys a tots els agents que han fet possible la publicació en especial a les comissions del col·legi, al departament de Formació, Comunicació i Màrqueting, els tècnics redactors i les empreses que hi han donat suport.

Durant la jornada, la Sra. Laia Liébana, vocal de la Junta de Govern, i el Sr. Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències, van explicar com el Manual de Seguretat Contra Incendis pretén ser una eina útil per a la formació dels professionals vinculats al sector, tant per a projectistes, directors d’obra, prescriptors, tècnics comercials, i d’altres tècnics vinculats a la seguretat contra incendis.

Es va exposar el procés d’actualització, i els trets diferencials del Manual actualitzat vers l’original. Com a novetats es van destacar:

 1. L’edició en versió digital. El nou Manual s’ha maquetat especialment per poder ser visualitzat a l’ordinador, mòbil, tablet. També es pot descarregar i imprimir sense cap problema.
   
 2. Son de lliure descàrrega i accés, a través de la web del col·legi.
   
 3. S’afegeix un nou apartat de Manteniment a cadascuna de les fitxes, tant en la família de Protecció Passiva com d’Activa.
   
 4. S’afegeix un nou apartat de Cas Pràctic, per a completar la part teòrica exposada a la fitxa.
   
 5. S’afegeixen pàgines de publicitat de diferents empreses al final de cada fitxa, amb l’objectiu de que el tècnic disposi d’informació comercial sobre productes o solucions tècniques que actualment hi ha al mercat, relacionades amb la temàtica de cada fitxa.
   

Us facilitem l’enllaç al nou apartat web del col·legi on podreu trobar tota la informació respecte al Manual de Seguretat Contra Incendis, i les fitxes per a la seva descàrrega.

Posteriorment es va fer una breu ressenya de les Fitxes que ahir es van publicar, i es va anunciar el calendari de conferències que desenvoluparan el contingut tècnic de les mateixes:

- Presentació de la Fitxa 1.1. sobre Reacció al Foc, redactada per el Sr. Rubén Gonzalez, i que es presentarà el proper 21 de desembre de 2016. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).

- Presentació de la Fitxa 1.2. sobre Resistència al Foc, redactada per el Sr. Xavier Cemeli, i que es presentarà el proper 24 de gener de 2017. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).

- Presentació de la Fitxa 1.3. sobre Sectorització Mòbil, redactada per la Sra. Lorena Huerta, i que es presentarà el proper 14 de març de 2017. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).

- Presentació de la Fitxa 1.4. sobre Estabilitat al foc i Protecció estructural, redactada per el Sr. Lluís Masimon, i que es presentarà el proper 14 de febrer de 2017. Inscripcions obertes: Aquí (La inscripció es gratuïta però hi ha límit d’aforament).

La segona part de la Jornada es va destinar a la intervenció de cadascuna de les empreses principals que han donat suport a l’elaboració de les 4 Fitxes que formen la Família de Protecció Passiva. En aquest sentit les empreses van exposar els seus productes més destacats i com aquests contribueixen a la seguretat passiva contra incendis. En destaquem la intervenció del Sr. José Manuel Fernández de l’empresa IPUR amb l’explicació dels canvis normatius que afectes a l’espuma de poliuretà i l’explicació de les característiques de reacció al foc d’aquests elements; l’aportació del Sr. José Luis Borrego per part de Fire Project i la presentació del seu producte Hapuflam com a malla intumescent per a la protecció de cablejat elèctric; del Sr. Elías López, CEO de INTISI, empresa del grup PREFIRE, i la seva clara explicació de les cortines tèxtils com a solució que respon a unes noves necessitats del mercat fent èmfasi en els assaigs i la normativa relacionada amb aquest producte; i per acabar la intervenció de Jordi Guivernau ponent per part de l’empresa Rockwool amb l’explicació de les característiques i aplicacions de la llana de roca en la construcció, i el valor afegit de la no toxicitat d’aquest producte.

 

Feu-ho córrer
 • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari