Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > ENGINYERS BCN ha estat present a la inauguració del Campus Diagonal-Besòs de la UPC


Notícies

RSS

Dimecres, 14 de setembre de 2016

ENGINYERS BCN ha estat present a la inauguració del Campus Diagonal-Besòs de la UPC

La vicedegana, Maria Cinta Pastor, ha estat la representant del Col·legi en l'acte d'inauguració de l'Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), que a partir d'ara acollirà els alumnes que estudiaven a l'Escola Industrial. 

Aquest dimecres, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i el rector de la UPC, Enric Fossas, han inaugurat l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC al Campus Diagonal-Besòs, que inicia la seva singladura aquest curs acadèmic 2016-2017 com a un nou espai universitari d’innovació i coneixement. El nou Campus neix amb la voluntat d’esdevenir un altre pol referent de la UPC en docència, recerca i innovació en l’àmbit de l’enginyeria industrial, especialment en les tecnologies química, de materials, biomèdica i d’energia.

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC, motor principal del nou Campus, iniciarà el curs acadèmic el proper 19 de setembre amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors. Ubicada a la cruïlla dels carrers Sant Ramon de Penyafort i Eduard Maristany, l’EEBE vol esdevenir un centre acadèmic d’alta qualitat en l’àmbit de l’enginyeria per a la indústria del segle XXI, capaç d’actuar com a agent de transformació, en col·laboració amb el teixit socioeconòmic del país, i amb una clara vocació internacional. L’EEBE neix a partir de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB) —l’antiga escola del Carrer Urgell, instal·lada en el recinte de la Diputació de Barcelona—, un centre que fins a la seva integració a la UPC depenia del Consorci Escola Industrial de Barcelona (CEIB), i d’una part de l’activitat docent i de recerca vinculada als àmbits de l’enginyeria química i de materials que fins ara es portaven a terme a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). Al capdavant de la direcció de l’EEBE hi ha el professor i catedràtic Luis Miguel Llanes.

Com no podia ser d'una altra manera, el Col·legi hi tindrà una presència activa, tal com ha fet fins ara a l'EUETIB. Per això, ENGINYERS BCN disposa d'una nova oficina situada a la planta -1, al costat de la Biblioteca, amb accés directe des de l'interior de l'edifici i des del parc central del Campus. En aquest espai es continuarà treballant per donar a conèixer els serveis que ofereix la corporació entre els futurs enginyers, així com donar-los suport quan ho necessitin i poder fer de vincle entre la universitat i els professionals de l'enginyeria.

El Campus Diagonal-Besòs té 150.000 m2 de superfície potencial per edificar, dels quals actualment s’han construït 53.000 m2. El Campus consta de tres edificis dedicats a la docència i la recerca.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2020 Any de la Seguretat Industrial