Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Emotiu i reivindicatiu Dia de la Dona Enginyera


Notícies

RSS

Dilluns, 14 de març de 2016

Emotiu i reivindicatiu Dia de la Dona Enginyera

Crònica en vídeo d'aquest acte, organitzat per la comissió Funcionem Junts, i que va comptar amb parlaments d'Anna Mercadé, directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç, i Mireia Mata, directora general d'Igualtat de la Generalitat.

La primera edició del Dia de la Dona Enginyera va celebrar-se el passat 10 de març al Club EBCN i va reunir un bon nombre de col·legiats, col·legiades i els seus familiars, treballadors i treballadores del Col·legi, així com companyes d’altres col·legis, com Tarragona i Lleida. 

L'acte es va iniciar amb la benvinguda a càrrec de Maria Cinta Pastor, vicedegana, i Anna Pujol, qui van expressar un missatge de voluntat de donar més visibilitat a les 500 enginyeres col·legiades, que representen menys d'un 10% del total de col·legiats, tot i que l'interès creixent de les dones per aquesta professió augura un futur esperançador.

A continuació, Anna Mercadé, directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, va fer una sèrie de reflexions sobre els estereotips i les carreres de homes i dones, la societat patriarcal o les diferències salarials. D'altra banda, Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, va dirigir-se al públic assistent amb unes paraules d’agraïment per la celebració d’actes com aquest i va explicar que aquest nou govern ha decidit dotar amb una estructura més sòlida aquest tema donada la seva importància.

El Dia de la Dona Enginyera també va comptar amb els testimonis de Maria Gutiérrez, enginyera tècnica industrial i experta en energia d'alta tensió; Marta Mínguez, estudiant de la UPC i membre del projecte e-Tech Racing; i Xavier Cazorla, secretari de la comissió de Qualitat i Innovació del Col·legi.

L'acte també va incloure el lliurament d'un iPad a Rubén Cabús, guanyador del concurs Idees per avançar cap a la igualtat real i la lectura d'un poema escrit per Ricard Nogués, tresorer de la junta. El punt final de la celebració va anar a càrrec del degà, Miquel Darnés, amb un discurs de cloenda. 

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV