25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > La Diada: una vetllada de premi!


Notícies

RSS

Dimarts, 23 de juny de 2015

La Diada: una vetllada de premi!

El 19 de juny, unes 500 persones entre col·legiats i familiars, van omplir la sala del Petit Palau de la Música per celebrar la Diada de la Professió, un acte lúdic i de retrobament del col·lectiu, però també reivindicatiu dels interessos de la professió i dels reptes que, com a Col·legi, cal afrontar.
També va ser una vetllada de premis, atorgats tan als projectes de joves enginyers com a empreses i professionals amb una trajectòria marcada per l'èxit i l'esforç, com Nice Fruit, Som Energia i el col·legiat Ramon Comellas, president del grup empresarial Circutor.

Quan encara no eren les 20h, el capgròs Franz de Copenhaguen rebia als convidats al vestíbul del Petit Palau de la Música i els animava a fer-se una foto al photocall instal·lat allà mateix. D'aquesta manera s'escalfaven els motors els minuts previs a la celebració de la 16a edició de la Diada de la Professió.

A més dels col·legiats i familiars, diverses personalitats del món polític i acadèmic també hi van ser presents: Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació; Pere Palacín, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial; Antoni Ma Grau, director general d’Indústria; Francesc Archs, degà del Col·legi Professional i Associació d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa Catalunya Central; Lluís Santiago Sánchez, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú; Ramon Grau, degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; Antoni Escarré, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona; Jordi Guix, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; Xavier Font, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de Catalunya i Ferran Amago, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya; Andreu Moreno, director de l’Escola Universitària Salesians de Sarrià; Daniel Franco, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB; Antoni Ballester, sots director d’estudis de l’ Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica de Barcelona (EUETIB) i Núria Garrido, sotsdirectora d'Entorn, Societat i Comunicació de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa.

El degà Miquel Darnés, va recordar en el seu discurs que, quan es compleixen dos anys del seu mandat, "per sobre de tot continua la voluntat d'oferir el màxim de serveis als col·legiats". I referint-se a la seva premissa "sense un Col·legi fort no hi ha una professió forta", va reconèixer que "les paraules 'col·legi únic' poden crear reticències, però hi ha alternatives, com un consorci o una mancomunitat”.

Els premiats: els grans protagonistes

Presentat per l'actriu Sílvia Bel, i després de la projecció d'un vídeo sobre tres col·legiats que realitzen la seva tasca d’enginyers fora de Catalunya, “i no perquè hagin marxat per manca de feina”, com va dir la presentadora, “sinó perquè en un món cada vegada més global des de casa nostra exportem talent”, es va procedir al ja tradicional lliurament de Premis ENGINYERS BCN 2015 "Com l’enginyeria pot facilitar les nostres vides", en primer lloc a la categoria de Millor Projecte Final de Grau.

El guanyador d'aquesta categoria va ser David Sánchez pel seu projecte"Disseny d'un canvi electrònic per a bicicletes". El jurat va destacar "l'alta motivació que ha demostrat l'autor d'aquest projecte innovador, funcional i viable tècnicament".

L'Accèssit va ser per Mercè Gorina pel projecte del disseny d'un mitjà de transport individual. Era la primera vegada que aquest premi se li concedeix a una dona enginyera. El jurat va destacar sobretot "el marcat benefici social del projecte".

I l'Accèssit concedit pel Jurat popular, una modalitat nova de l'edició d'enguany, va ser per a David Adrover i el seu l’estudi i aplicació d’un nou catalitzador per automòbils que en millora l’eficiència. Va ser el treball més votat pels visitants a l'exposició de projectes que es va fer al Tecnoespai.

Empreses i professionals

El Premi a l'empresa innovadora, concedit per la Comissió de Qualitat i Innovació va ser per a l'empresa Nice Fruit i el seu sistema pioners al món per congelar fruita i verdura sense que perdi les seves propietats, i que ajuda a reduir el malbaratament. Va recollir el premi José María Roger, el president de l'empresa.

La cooperativa de consum d'energia verda, Som Energia, va ser guardonada amb el Premia l'eficiència energètica (atorgat per la Comissió d'Energia), per impulsar un model energètic 100% renovable. El vicepresident del consell de la cooperativa, Pep Puig, va agraïr el reconeixement i va recordar que són "una cooperativa que no està al servei de minories que s'apropien dels drets dels ciutadans".

El guardó al Col·legiat Distingit va recaure en Ramon Comellas, president de Grup Circutor. La vicedegana del Col·legi, Ma Cinta Pastor, va dir que "es tracta d'un reconeixement a la seva trajectòria professional orientada a l'estalvi energètic i també a la seva gran tasca empresarial". Comellas, pèrit industrial del món de la fàbrica, com ell es defineix, fa 40 anys que és col·legiat.

Un cop lliurats els premis i fets els parlaments, la companyia Cor de Teatre va delectar el públic amb el seu espectacle Allegro, de música a capella i humor.

El punt i final de la vetllada el va posar el còctel servit al Foyer del Palau, on, ara sí, els col·legiats i acompanyants van poder conversar i degustar bon cava.

Feu-ho córrer
  • Més

El degà, a l'esquerra, la vicedegana i el tresorer del Col·legi, entreguen el guardó de Col·legiat Distingit a Ramon Comellas, president de Circutor.

[+] Ampliar

El guanyador del Premi al millor projecte final de grau, David Sánchez, i Andreu Moreno, director de l’EUSS.

[+] Ampliar

Uns 500 convidats van assistir a la Diada de la Professió.

[+] Ampliar

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 25 anys del Col·legi
  • 2021 Any de la Seguretat Industrial