Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > 2019, Any de l'Enginyeria Biomèdica


El Col·legi

2019, Any de l'Enginyeria Biomèdica

El Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) vol dedicar l’any 2019 a l’ENGINYERIA BIOMÈDICA, amb l’estreta col·laboració organitzativa del COL·LEGI DE METGES DE BARCELONA, l’ESCOLA d’ENGINYERIA de BARCELONA EST i FENIN CATALUNYA.

L’estreta col·laboració entre els professionals sanitaris i l'enginyeria ha propiciat en els darrers anys avenços espectaculars, com per exemple robots quirúrgics i cirurgia mínimament invasiva, biòpsies líquides per diagnosticar alguns tipus de càncer i avenços en genòmica, gràcies a eines computacionals i algoritmes de càlcul complexos capaços d’analitzar quantitats massives de dades.

Els enginyers de l'àmbit industrial són un dels col·lectius professionals rellevants d’aquest sector i els podem trobar en posicions de desenvolupament, qualitat, producció, assistència tècnica, manteniment, operacions comercials o màrqueting, ocupant càrrecs de direcció divisional o general en qualsevol de les empreses del sector. L’any 2013 es va graduar a l’EUETIB, precursora de l’actual Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, la primera promoció d’enginyers biomèdics. Actualment aquesta enginyeria també es pot cursar a la UB i UPF. L’itinerari curricular del nou grau va encaminat a afrontar els reptes i oportunitats de futur de la biomedicina.

El programa 2019, ANY DE L’ENGINYERIA BIOMÈDICA, conté un seguit d’activitats i tres fòrums dirigits a fomentar la innovació en salut entre els col·lectius involucrats de professionals sanitaris, ciències de la vida i l’enginyeria.

Durant tot el 2019 el Col·legi organitzarà conferències, debats i altres activitats formatives i divulgatives entorn d’aquesta temàtica, que seran puntualment anunciades a través dels canals de comunicació del Col·legi (web, EBCN+, butlletí electrònic, comunicats, etc). 

Activitats programades:

FÒRUM TÈCNIC:

I Fòrum: Startups Biomèdiques
21 de març de 2019, a les 16.30 h

II Fòrum: Intel·ligència Artificial i Big Data
13 de juny de 2019, a les 16.30 h

III Fòrum: Enginyers emprenedors: L’oportunitat de crear valor econòmic i social en Salut
10 de desembre de 2019, a les 16.30 h

 

JORNADES TÈCNIQUES

I Jornada Tècnica – Innovant Junts en Salut: Una oportunitat de cooperació entre infermers i enginyers
18 de novembre de 2019, a les 17 hInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV