Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > 2010, Any ITE


El Col·legi

2010, l’Any de les Instal·lacions Tèrmiques Eficients

2010, l’Any de les Instal·lacions Tèrmiques Eficients

El Col·legi dedica el 2010 a les Instal·lacions Tèrmiques Eficients (ITE). La millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions ha de ser un objectiu bàsic en tot projecte tècnic realitzat d’acord amb les necessitats actuals de la societat.

Enginyers BCN, d’acord amb el seu compromís amb la sostenibilitat i amb la professió, programa durant tot l’any un seguit d’actuacions encaminades a facilitar les eines i els instruments necessaris perquè els enginyers tècnics industrials puguin desenvolupar de la millor manera possible la seva feina en aquest camp.

Entre les activitats que es realitzaran hi ha jornades formatives, l’edició d’un Manual Tècnic de les ITE, cursos, conferències, articles tècnics al Theknos, etc.

Sector transversal

Les instal·lacions tèrmiques són presents en un ampli ventall d’activitats industrials i també en la majoria dels edificis. Sense anar més lluny, les noves construccions han de complir les especificacions del Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques (RITE) aprovat pel Reial Decret 1027/2007 i modificat pel Reial Decret 1826/2009.

Elements com ara les calderes, els radiadors, les bombes de calor, els sòls radiants, la cogeneració, els gasos refrigerants, els materials aïllants, l’aire condicionat, els sistemes de ventilació, etc, seran protagonistes durant tot l’any 2010, amb l’objectiu d’ajudar a aconseguir una millor eficiència energètica en les instal·lacions tèrmiques.

La realització de les activitats relacionades amb l’Any de les ITE és possible gràcies a la participació de dotze empreses de diferents àmbits relacionats amb aquestes. Cada una aportarà els seus coneixements i la seva experiència per generar la informació i la formació necessàries.

L’Any de les ITE compta amb la participació de dotze empreses líders del sector:

        ACV
 Gas Natural Fenosa


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari