Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > 2016, Any de la Indústria 4.0


El Col·legi

2016, Any de la Indústria 4.0

          

El Col·legi defineix el 2016 com l’Any de la Indústria 4.0, considerada com la quarta revolució industrial on l’aplicació de la Internet de les Coses (IOT) avança cap el concepte de fàbrica intel·ligent en la que operen softwares enfocats a la fabricació informatitzada i amb tots els processos interconnectats per la Internet Industrial de les Coses (IIOT), cosa que permet la digitalització total de les plantes productives.

ENGINYERS BCN, inquiet per la importància d’aquesta quarta revolució industrial, no vol quedar-se al marge sinó ben al contrari, participar-hi de ple oferint aquest coneixement en el decurs de les activitats a celebrar dins aquest nou any. Així, a través de la realització de cursos pràctics, debats tècnics i jornades tècniques organitzades pel Col·legi, es tractarà durant tot el 2016 de la Indústria 4.0 en tots els seus àmbits. Tanmateix, es publicaran nombrosos articles tècnics a la revista Theknos.

Per a l’organització, coordinació i selecció de continguts i ponents ENGINYERS BCN compta un any més amb el nostre col·legiat Pere Rodríguez com a coordinador i la col·laboració de diversos col·legis professionals, entitats i institucions col·laborades així com la implicació activa de l’ASEITEC (Associació d'Empreses d'Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya).Activitats programades:

FÒRUM TÈCNIC:

Fòrum tècnic sobre Indústria 4.0. Inauguració oficial de l’Any de la Indústria 4.0. 10 de març.
Crònica de l'acte, article de la revista Theknos i reportatge en vídeo.
 

TAULES DE DEBAT:

Oportunitats de la Indústria 4.0 a Catalunya
25 de gener a les 18.30 h. A càrrec d'ASEITEC (Associació d'Empreses d'Informàtica i Tecnologies). Crònica de l'acte / Reportatge en vídeo

Rubindústria. La digitalització empresarial: de la indústria tradicional a la 4.0
20 d'octubre a les 9.30 h. A càrrec de Ajuntament de Rubí, Oficina de Serveis a l'Empresa Can Serra, Cecot Rubí, Aseitec i ENGINYERS BCN.

Simposium Indústria 4.0. De la teoria a la realitat.
27 d'octubre a les 9 h. A càrrec de Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i Ajuntament de Barberà del Vallès amb el suport d'ENGINYERS BCN.

Indústria 4.0 Camí cap a l'excel·lència
1 de desembre de 17 a 20.30 h. A càrrec de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.
Reportatge en vídeo 


 

DEBATS TÈCNICS

Smart Factory. Claus per a la Gestió en la Indústria 4.0
14 d'abril, de 16 a 20 h. A càrrec de Tecnocampus Mataró.
Article publicat al Theknos 204 Juny 2016

Sistemes Ciber Físics. Internet de les Coses
19 de maig, de 10 a 13 h. A càrrec de i2CAT.

Big Data. Ciber Seguretat
16 de juny, de 16 a 20 h. A càrrec de la Direcció General de Telecomunicacions.
Article publicat al Theknos 205 Juliol-Agost 2016

El Manteniment 4.0. Un nou paradigma
3 de novembre de 2016 a les 18 h. A càrrec de la Comissió de Funció Pública.

Les TIC en l'eficiència energètica dels recursos
22 de novembre de 2016, les 16 h. A càrrec de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) 
 

JORNADA TÈCNICA:

Sistema elèctric aïllat de terra IT; base per continuïtat de servei i seguretat de persones i instal·lacions
1 de febrer a les 18.30 h. A càrrec de Bender Iberia
Article publicat al Theknos 200 Febrer 2016

La tecnologia Open BIM en el marc del Iot, com a eina de gestió de projectes elèctrics
4 d’abril a les 18.30. A càrrec de CYPE

Indústria 4.0. La pròxima revolució industrial
12 d’abril a les 9.30 h. A càrrec de Integral PLM
Article publicat al Theknos 203 Maig 2016

Indústria 4.0: camí a la realitat. Presentació d’experiències aplicades en sistemes de cablejat
18 d’abril a les 18.30 h. A càrrec de Lapp Group
Article publicat al Theknos 204 Juny 2016

Eficiència energètica, clau per la Indústria 4.0
9 de maig a les 18.30 h. A càrrec de Circutor SA
Article publicat al Theknos 204 Juny 2016

Indústria 4.0 al Nivell de camp
20 de juny a les 18.30 h. A càrrec de Weidmüller SA
Article publicat al Theknos 205 Juliol-Agost 2016

IOT a la Smart Factory Logistics. Solucions logístiques per l'abastiment de peces nivell B i C, millorant productivitat i reduint costos amb objectiu de creixement sostenible
5 d'octubre a les 18.30 h. A càrrec de Bossard Spain

Solucions de l’ IoT aplicades a l’automatització dels ascensors: producció de l’estalvi energètic, d’eficiència en el manteniment, reparacions i reducció dels espais.
10 d'octubre a les 18:30 h. A càrrec d'OTIS

Les aixetes del futur i la connectivitat de les mateixes
24 d'octubre a les 18:30h. A càrrec de Presto Iberica 

Indústria 4.0 o fàbrica intel·ligent des de la perspectiva Alemanya
27 d'octubre a les 18.30 h. A càrrec d'ACCIÓ, Generalitat de Catalunya
 

Articles tècnics dels participants:

Articles d'Innovació:

Novetats i notes de premsa dels Participants i Col·laboradors de l'Any de la Indústria 4.0 

 • PLM Integral Innovation Experts participa a la 29a BIEMH I ADDIT3D. La 29a edició de la Bienal Española de Máquina-Herramienta (BIEMH) comptarà amb la participació d'Integral Innovation Experts, com ja és tradició. Hi seran presents com a expositors. Aquesta edició, que se celebrarà a Bilbao del 30 de maig al 4 de juny, arriba amb una novetat: la celebració paral·lela a les mateixes instal·lacions de la fira ADDIT3D, la primera fira professional de fabricació additiva i 3D que se celebra a Espanya i en la qual també hi seran com expositors. Llegiu-ne més.
   
 • Presto millora la certificació energètica gràcies als seus sistemes en estalvi d'aigua. Presto Ibèrica S.A., empresa especialista en fabricació d'aixetes eficients i compromesa amb el medi ambient, ofereix gammes especials per millorar els diferents certificats energètics, avui dia cada vegada més demandats i exigits en edificació sostenible. Llegiu-ne més.
   
 • El grup Presto Ibérica patrocina la Saltoki Cycling Xperience, una gran jornada esportiva disputada al Pirineu navarrès. Més de 1.000 persones van participar en aquesta trobada cicloturista de manera activa gaudint de la bicicleta, i també de la naturalesa en un paratge de somni amb activitats de senderisme, exhibicions esportives de la zona i oci per a tota la família. Llegiu-ne més.
   
 • Fira Virtual Innovació Indústria 4.0. L’Àrea de Promoció Econòmica de Barberà del Vallès ha organitzat una Fira Virtual d’Innovació Indústria 4.0, tractant-se d’un event virtual, mitjançant una plataforma web interactiva dissenyada de manera atractiva per aconseguir contactes, informació i BIG DATA de professionals de la digitalització i la fabricació. Està adreçada a potencials clients, distribuïdors, Responsables de Producció, compradors, desenvolupadors, Directors IT, investigadors, enginyers i clients que vulguin implantar sistemes de producció avançats en les seves empreses. La Fira estarà oberta al públic del 1 al 30 de novembre de 2016. Els dies 23, 24 i 25 seran dies interactius de Fira. Si desitgeu més informació, podeu consultar aquest enllaç.
   
 • Internet of Things Solutions World Congress. El mes d’octubre, la ciutat de Barcelona acollirà la segona edició de l’Internet of Things Solutions World Congress, líder mundial de la indústria de l’Internet de les Coses. Aquesta edició es focalitzarà en 6 àrees verticals: Manufacturing, Healthcare, Energy & Utilities, Transportation & Logistics, Innovation and Technology.
  Amb l’objectiu que el major nombre d’empreses (que no són del sector) coneguin els beneficis que l’Internet de les Coses pot aportar, des de Barcelona Activa s’organitza un tour adreçat a aquelles empreses que, d’altra banda, no visitarien aquest certamen, i així coneguin tant l’impacte del sector en la ciutat, com les oportunitats de negocis per les seves empreses. La visita consistirà en una breu presentació inicial seguida d’un passeig guiat per la zona expositiva del IoT Solutions a Fira de Barcelona Gran Via, visitant alguns dels estands més significatius.
  El tour es realitzarà el dimecres 26 d’octubre a les 10 h i tindrà una durada aproximada de 1,5 h. Per a més informació i inscripcions cliqueu aquest enllaç.
   
 • Integral 3D Printing presenta la jornada "3D Printing the Future". Integral 3D Printing, la divisió especialitzada en impressió 3D d’Integral Innovation Experts, presenta les jornades sobre fabricació additiva “3D Printing the Future” en el marc de la Indústria 4.0, que se celebraran a Bilbao, Madrid i Barcelona els dies 22, 23 i 24 de novembre a les respectives ciutats. Per a més informació i inscripcions cliqueu aquest enllaç.
   
 • Presto 105, nova sèrie temporitzada. PRESTO llança 105 una nova sèrie temporitzada de qualitat amb el millor nivell de preu del mercat, que destaca per la seva estètica moderna i ergonomia de l'aixeta que facilita la pulsació. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.
   
 • Integral Innovation Experts presenta les jornades “Integral 4.0” a Barcelona, Madrid i Bilbao. Integral Innovation Experts presenta “Integral 4.0” una jornada que es reproduirà en tres ciutats, Barcelona, Madrid i Bilbao en la que l’empresa presentarà l’última versió de PTC Creo, la 4.0. A més, se centrarà l’atenció en les solucions per la Industria 4.0 que ofereix Integral Innovation Experts. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.
   
 • PRESTORIZON, avantguarda electrònica en aixeteria mural. Un dispositiu amb l'última tecnologia electrònica de sensor amb estètica minimalista que manté les altes especificacions de qualitat i estalvi d'aigua característiques dels productes del Grup Presto Ibèrica. Per a més informació pots consultar aquest enllaç
   


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari