Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > 2009, Any energies renovables


El Col·legi

Any de les energies renovables

Any de les energies

El col·legi dedica el 2009 a les energies renovables. Amb aquesta celebració, el col·legi demostra el seu suport i compromís amb la sostenibilitat i manifesta la implicació de l’enginyeria tècnica industrial amb la societat.

Entre les activitats programades per aquest any, hi ha un increment de les jornades formatives dedicades a temes vinculats amb les energies renovables. Durant l’any també s’accentuaran les accions de comunicació.

Així, la revista Theknos dedicarà mensualment un article a les energies alternatives i Tecnodebats dedicarà el monogràfic del 2009 al tema.

Notícies

 Agenda

Un sector en creixement

Un informe recent del Centre de Referència sobre Energies Renovables i Treball de Comissions Obreres afirma que les feines associades al sector de les renovables continuen pujant tot i la crisi econòmica.

Segons el sindicat, les dades recollides per mitjà d’enquestes fetes el juliol de 2008 a empresaris del sector indiquen que a Catalunya es mantindran les expectatives de creixement de l’ocupació en aquesta àrea d’activitat.

Fins a un 63,5% dels empresaris espera un fort creixement o un creixement sostingut de la seva empresa, mentre que un 33% creu que es mantindrà estable. Només un 2% dels enquestats consideren que disminuiran els empleats de la seva empresa durant el 2009.

Segons el mateix informe, els sectors més dinàmics són l’eòlic, el solar (tèrmic, termoelèctric i fotovoltaic) i el biogàs. Les expectatives en biomassa i biocarburants són lleugerament inferiors.

Una imatge per unificar les accions 

Per tal d’unificar totes les accions relacionades amb la celebració de l’Any de les energies renovables, s’ha dissenyat una imatge gràfica específica basada en un logotip que uneix dues de les principals fonts d’energia renovables: la solar i l’eòlica.

En el nou logotip, que acompanyarà la imatge corporativa d'Enginyers BCN durant els propers 365 dies, hi destaquen les aspes d’un gran molí de vent i un gran sol, poc definit, que neix darrere del generador. La imatge té una doble lectura, ja que pot interpretar-se també com una flor que simbolitza el respecte pel medi ambient de les energies renovables.

L'Any de les energies compta amb el suport d'empreses líders en el sector

Siemens Gas Natural

 Circutor

LAMP
     Fesca Endesa  Saunier Duval

Schenider

     


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari