Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Cercador

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies


Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 2499 notícies disponibles

 • Dijous, 19 de gener de 2017

  El degà explica a TVE els possibles motius de la pujada espectacular de les tarifes elèctriques

  En la intervenció a l'Informatiu del migdia de TVE Catalunya, i preguntat per la pujada rècord de les tarifes elèctriques aquesta setmana, el degà, en qualitat d'expert, ha exposat "les condicions climatològics de poca pluja i poc vent" com una de les possibles causes d'aquest increment tarifari, un fet, ha dit "que fa que a les xarxes elèctriques hi hagi poques centrals eòliques i hidroelèctriques connectades i s'hagi de recòrrer al suministre de centrals elèctriques més costoses". 
  Podeu veure l'Informatiu en aquest enllaç, en el tall 0' 37'' trobareu la intervenció del degà. 

  [+]
 • Dijous, 19 de gener de 2017

  Declaracions del degà a l'Informatiu del migdia de TVE

  La pujada rècord de les tarifes elèctriques aquesta setmana ha generat una polèmica social que s'han fet ressò tots els mitjans de comunicació. Per aprofundir sobre aquesta qüestió, TVE Catalunya conversa aquest migdia amb Miquel Darnés, degà d'ENGINYERS BCN, com a representant d'un col·lectiu que té un gran nombre de professionals experts del sector elèctric. 
  Les declaracions es difondran a les 14.15 h a l'Informatiu del migdia de TVE Catalunya.

  [+]
 • Dimecres, 18 de gener de 2017

  Novetats en protecció contra incendis

  El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat de Catalunya, ha publicat en el seu web dos nous documents relacionats amb la protecció contra incendis:

  • Nova instrucció tècnica SP 136 SP 136 de Certificació d’instal·lació o aplicació de productes de protecció passiva contra incendis, pots consultar-ho aquí.
  • Nova Guia Tècnica de Disseny Prestacional (PBD) sobre Sistemes de control de fums i calor per impulsos, pots consultar-ho aquí

  Podeu trobar aquesta informació al web d’Interior.

  [+]
 • Dimecres, 18 de gener de 2017

  Noves convocatòries de Certificació d’Experts per al mes de febrer

  La certificació de persones a través d’un Organisme de Certificació Acreditat té molts avantatges: serveix per posicionar-se en el mercat, donar valor a l’expertesa del professional que és certificat i és una forma de demostrar la possessió, mitjançant l’avaluació per un tercer, de les competències associades al desenvolupament d’una activitat concreta davant l'Administració i els clients, així com en el propi currículum.
  El Col·legi ha obert convocatòries de certificació. Us podeu inscriure si sou experts en alguns dels esquemes indicats i compliu amb els requisits indicats en el Manual de l’Usuari

  [+]
 • Dimecres, 18 de gener de 2017

  Aprén a generar projectes automatitzats amb PLC's de processos industrials

  Aquest és l'objectiu del curs "Autòmats programables industrials" que ha organitzat ENGINYERS BCN i que consta de 45 hores de formació en línia i 12 hores presencials de pràctiques. 
  Inscripció en aquest enllaç.

  [+]
 • Dimarts, 17 de gener de 2017

  Com crear i gestionar instal·lacions en un projecte BIM

  El curs sobre Autodesk Revit MEP 2016 que comença el 14 de febrer al Tecnoespai està adreçat a professionals de l’enginyeria i de la construcció que desitgin introduir-se en la creació i gestió d’instal·lacions en un projecte BIM (Building Information Modeling).
  L'alumne adquirirà coneixements per generar i gestionar les instal·lacions dins d’un projecte en Revit.
  Inscripcions aquí.

  [+]
 • Divendres, 13 de gener de 2017

  Les eines per certificar energèticament els edificis existents CE3 i CE3X

  Les eines CE3 i CE3X permeten fer la certificació energètica d'edificis existents d'ús residencial (una certificació exigida per la CE als estats membres). El 7 de febrer comença un curs al Tecnoespai per explicar els procediments simplificats d'aquesta certificació en edificis existents.
  Inscripcions en aquest enllaç

  [+]
 • Dijous, 12 de gener de 2017

  Disponible el número de gener de la revista Theknos

  El número 209 de la revista del Col·legi dedica el seu tema de portada a la tecnologia mèdica, l'àmbit professional on es troben l'enginyeria i la medicina. Pots llegir-lo aquí.

  [+]
 • Dijous, 12 de gener de 2017

  Pròxima sortida a visitar un pessebre monumental i a veure el musical de La Cubana

  La Comissió de Cultura i Esports ha organitzat per al dissabte 28 de gener una sortida per visitar el Pessebre monumental de Parets del Vallès, el més gran d'Europa, i per veure el musical "Gente bien" de la Cubana, al Teatre Coliseum de Barcelona. La sortida inclou un dinar en un restaurant de Parets del Vallès. Cal inscriure's a la recepció del Col·legi.

  [+]
 • Dimecres, 11 de gener de 2017

  Modificacions en el sistema de fitxes sobre la normativa de prevenció d'incendis (ORCPI/08)

  Des dels Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona ens han informat que han introduït noves modificacions en el nostre sistema de fitxes sobre la normativa de prevenció d'incendis que complementen l’Ordenança municipal de condicions de protecció contra incendis (ORCPI/08).

  [+]


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 - Fax: 932 15 20 81 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2017 Any de la Gestió Energética Eficient